Quantcast

LÁBÁPOLÁS

Nők millióinak van eperlába, mégsem tudnak róla

Nők millióinak van eperlába, mégsem tudnak róla
© nemchinowa / Getty Images

Az eperláb az egész életünket meg tudja keseríteni, pedig néhány egyszerű praktikával sokat javíthatunk a helyzeten.

Nők milliói küzdenek az eperláb jelenséggel. Az elsőre viccesnek ható név azonban igen gyorsan el tudja venni az önbizalmunkat és okoz hosszútávon szenvedést. Hogy mennyire feltűnő, az eperláb mértéke mindenkinél eltér. Egy azonban biztos, sokszor éveken át kell kísérleteznünk, hogy legalább minimálisan is búcsút inthessünk neki. Mit takar azonban az eperláb jelenlétének redukálása, és mi ez egyáltalán? 

Az eperláb könnyen elveszi az önbizalmat

Az eperláb akkor következik be, ha a lábon található pórusok túl tágak és túl sötétek. Ebben az esetben a bőr felszíne az eper külsejéhez hasonlóvá válik: apró fekete pöttyök alakulnak ki egymáshoz nagyon közel. Azt fontos tisztázni, hogy a különös, ám annál hétköznapibb jelenségnek negatív egészségügyi hatása nincs, ám az önbizalmunkkal nem teszi a legjobbat, ami legalább annyira fontos szempont. Nálad is jelen van? Mutatjuk, hogyan kezeld.

Nem csak az elrejtés a megoldás

A szódabikarbóna akár kozmetikai trükkökről, akár a konyhatakarításról van szó, mindig előkerül. Természetesen, az eperláb kezelése során sem maradhat le a listáról. Készíts egy közepesen folyékony keveréket szódabikarbóna és víz egyvelegéből, majd kend a lábadra, és hagyd 4-5 percig hatni. Ezt követően mosd le, és ismételd szükséges időközönként.

Az Aloe vera is jótékony lehet

Az aloe vera jótékony hatása itt is hasznos lehet, abból is a gél formula a legajánlatosabb az eperláb kezelésére. Ha hetente két-három alkalommal 15 percig pakolásként alkalmazod a lábaidra, akkor hosszútávon enyhítheted az eperláb láthatóságát.

Via

További szépségtippek

6 sztárfodrász, akiket érdemes követni az Instagramon

Pearl manikűr: a szezon lenyűgöző körömtrendje

Kendall Jenner sminkese elárulta a telt ajkak titkát