Quantcast

Interjú

Cara Delevingne: A nő, aki nem fél változtatni

Cara Delevingne: A nő, aki nem fél változtatni
© David Livingston/Getty Images

Színész, író, énekes, üzletasszony, Instagram-sztár, filantróp, a Dior LipGlow múzsája és az LGBTQI+ emberek szószólója.

ELLE: Számodra mit jelent a szépség?

Cara Delevingne: Szépnek lenni, szépnek érezni magad, szerintem döntés kérdése. Feladat, amit mindennap gyakorolni kell. A szépség nem csak egy megjelenés vagy stílus. Jól kell érezned magad a bőrödben. És jó embernek is kell lenni, minden egyes nap egyre jobbnak. Szerintem így lehetünk a legszebbek.

ELLE: Hogy jellemeznéd a stílusod?

C. D.: Androgün, praktikus és egyedi.

ELLE: Milyen ruhában érzed jól magad?

C. D.: Imádok kiöltözni: báli ruha, magas sarkú és a lehető legtökéletesebb haj és smink. Szeretem a ruhákat, de öltönyt is szívesen hordok. Nem szeretem, ha nemek szerint kell öltöznöm. Sok mindent szívesen viselek – az a lényeg, hogy érzem magam az adott ruhában, az mindegy, hogy meztelen vagyok vagy épp állig felöltözve.

ELLE: Mit viselsz éjszaka?

C. D.: Semmit. Ha nagyon hideg van, akkor valamit selyemből. Szeretek szép fehérneműket hordani, még ha nincs is párom, csak a magam kedvéért. Vagy egy szexi hálóinget. De van, hogy csak egy boxert kapok fel. Sok mindentől függ, és mindig változik.


ELLE: Korábban említetted, hogy gyerekpszichológus akartál lenni. Most is érdekel a mentális egészség?

C. D.: Az emberi agy, az antropológia és hogy mitől válunk azzá, akivé, szerintem roppant izgalmas. Főleg a traumák esetében. Én úgy tekintek a mentális egészségre, mintha egy külön szerv lenne, amire vigyáznunk kell. Angliában felnőve az érzelmek, a sebezhetőség és a nyitottság nem sok teret kapott, és ebből mindig baj lesz. Nagyon örülök annak, hogy a mai fiatalok sokkal inkább tudnak beszélni az érzéseikről. Nem tudom, hogy lett volna-e elég eszem a pszichiátriai diplomához, de mindig nagyon érdekelt, talán ezért is kezdtem el színészkedni. Az valamennyire hasonló.

ELLE: Evezzünk más vizekre. Hogyan kezdtél a Lora DiCarlóval együttműködni, ami egy szexjátékokat forgalmazó cég?

C. D.: Mindig is támogattam, hogy eltöröljük a női élvezetet övező stigmát. Ezt a témát a férfiak irányítják. A játékok többségét férfiak készítették, leginkább fallikus formájúak voltak. Fantasztikus volt Laurával találkozni és a szexjátékokról beszélgetni, hogy visszavehessük az irányítást és a szexualitásról oktassunk nőket és férfiakat egyaránt.


ELLE: Az emberek többsége csodálja a nyíltságodat, míg mások kritizálnak miatta. Hogyan kezeled a kritikát?

C. D.: Nem számít, ki vagy és mit képviselsz. Még ha a világ legkedvesebb embere is vagy, aki sosem hibázik, páran akkor is gyűlölni fognak. Ezt el kell fogadni. Nem szabad foglalkozni azzal, hogy mit gondolnak az emberek. Nem vagyok tökéletes, vétettem hibákat. Vannak problémáim, és sosem rejtegettem őket. Szeretném arra használni az ismertségemet, hogy elősegítsek bizonyos változásokat, segítsem az embereket abban, hogy hallathassák a hangjukat, főleg a depresszió, az LMBTQI+ közösség és a család témájában. Szeretnék a lehető legőszintébb lenni, és változást hozni.

ELLE: Hogyan lehet mindezt elérni?

C. D.: Két lábbal állok a földön, és próbálom jobb hellyé tenni a világot. Tudom, hogy ez elég nagy dolognak hangzik. De próbálom az elveimhez tartani magam és ápolni a kapcsolatot azokkal, akiket már gyerekként is ismertem. Nagy ajándék, hogy a művészettel foglalkozhatok és a lehetőségeimhez mérten változást hozhatok. Hálás lehetek ezért, és erre mindennap emlékeztetem magam. 

A teljes cikk elérhető az ELLE magazin 2021. július-augusztusi számában.