Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Lista

Ez a 3 ok, amiért a férfiak leggyakrabban megcsalják a párjukat

2024. június 07.

3 perc olvasás

ELLE

megcsalás párkapcsolat szakítás párkapcsolati probléma
Ez a 3 ok, amiért a férfiak leggyakrabban megcsalják a párjukat
© Shutterstock

A megcsalás sok fájdalmat okozhat. 


A megcsalás együtt jár azzal, hogy eláruljuk a partnerünk bizalmát, és megszegjük azt az ígéretet, amit az érzelmi és szexuális kizárólagosság fenntartására tettünk. Ha valaki, akit nagyon szeretsz, megcsal, az pusztító lehet, és komoly szenvedések érhetnek, mire sikerül feldolgozni a történteket. Most eláruljuk a leggyakoribb okokat, amiért a férfiak a hűtlenség mellett döntenek. 

Az érettség hiánya miatt csalják meg a párjukat

A pszichológusok egyetértenek abban, hogy egy hűtlenségi történetben gyakran jelen az érettség hiánya. Az, hogy a férfiak nem elég érettek ahhoz, hogy időt, elkötelezettséget és energiát fektessenek a kapcsolatukban felmerülő alapvető problémák feldolgozásába, az egyik oka annak, hogy félrelépnek. Gyakran olyan tevékenységeket választanak, amelyek ártalmasak a társukra, a családjukra és saját magukra nézve. A következményeket, amelyek a megcsalással járnak, csak később veszik észre. 

Az alkalmatlanság érzése is szerepet játszik

Gyakori lehet, hogy a hűtlen férfiak nem érzik magukat elég jónak, ezért lépnek be egy titkos viszonyba.  Arra törekszenek, hogy találjanak valakit, aki miatt elsőbbséget éreznek. Lényegében azt az űrt próbálják betölteni, amit a partnerük korábban betöltött. A kapcsolaton kívüli figyelem keresése annak a jele, hogy a partnerük szemében nem érzik magukat megfelelőnek. Nem biztos, hogy ennek az érzésnek van valóságalapja, múltbéli sérelmekből is származhat a feltételezés, hogy nem gondolják azt, hogy elegek a párkapcsolatukban.

A párkapcsolaton kívüli figyelem keresése a kapcsolaton belül kialakuló árulás egyik kiemelkedő jele, és az oka annak, hogy a férfiak félrelépnek

 –  mondta Danielle Adinolfi, szexterapeuta.

A férfiak szégyellhetik az élvezetek iránti vágyukat

A megcsaló viselkedést nagyon gyakran a szégyen váltja ki, ugyanis nem merik kimondani az élvezetek iránti vágyaikat. Minél közelebb kerül bármelyikünk ahhoz, akit szeret, annál ismerősebbé és családiasabbá válik a kötelék, és ezért annál nehezebb egyénként keresni az örömöt - különösen, ha a szexuális együttlétekről és a romantikáról van szó - anélkül, hogy esetleg valamilyen módon megbántanánk a másikat, és emiatt szégyent éreznénk. Ahelyett, hogy megkockáztatnák a szégyenérzetet, sok férfi úgy dönt, hogy mindkettőre vágyik: egy biztonságos és szeretetteljes kapcsolatra otthon; és egy izgalmas, felszabadító szexuális kapcsolatra máshol.

Ezt mondják a számok

A Psychology Today szerzője, Maryanne L. Fisher pszichológusprofesszor idén számolt be az új kutatási eredményeiről, amiből az derült ki, hogy a nők érzelmileg, a férfiak szexuálisan csalják meg gyakrabban a partnerüket. Arra is fény derült, hogy a nők nagyobb valószínűséggel választanak olyan partnert, akit ismernek, míg a férfiak inkább a felszínes kapcsolatokat részesítik előnyben, ismeretlenekkel. 

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves