Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Szakítás

4 figyelmeztető jel, ami a párkapcsolat véget jelzi a szakértők szerint

2024. május 25.

3 perc olvasás

ELLE

párkapcsolat szakítás
4 figyelmeztető jel, ami a párkapcsolat véget jelzi a szakértők szerint
© Shutterstock

Egy párkapcsolat végét nem könnyű beismerni. 


Szerelmesnek lenni a világ egyik legjobb érzése. Azonban egyetérthetünk abban, hogy a szakítás pedig az egyik legrosszabb. Nehéz dolog belátni, amikor egy párkapcsolat már nem megmenthető. Julie Nguyen párkapcsolati tanácsadó elárulta, mi az a 4 figyelmeztető jel, ami arra utalhat, hogy itt az ideje annak, hogy elengedjük a párunk kezét. 

1. Az intimitás egyszerűen nincs meg többé

Ha egyikőtök szexuális intimitásra vágyik, és a másik folyamatosan azzal válaszol, hogy fáradt, ingerült, stresszes, vagy nincs hozzá kedve, az a kapcsolatotok mögöttes problémáira utalhat. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a szexuális együttlét gyakoriságára vannak szabályok. Ha azonban a fizikai távolságtartás mintája visszatérő témává válik, érdemes foglalkozni vele, különösen akkor, ha az egyik fél erőlködik, míg a másik elhúzódik. Szintén probléma, ha már az érzelmi intimitás is hiányzik a kapcsolatból.

Amikor egy pár azt mondja nekem, hogy nem túl nyíltan beszélnek életük hétköznapi és sarkalatos részeiről, az egy hatalmas jel arra, hogy a kapcsolatuk valószínűleg már egy ideje megromlott

– magyarázta a szakértő. 

2. Nem tudtok együtt problémákat megoldani

A hosszú távú kapcsolatokban gyakori, hogy újra és újra ugyanaz a vita alakul ki. Azonban, ha nem lehet túllépni bizonyos dolgokon, akkor az haraghoz, kimerültséghez és elfojtáshoz vezethet. Át kell gondolni a kiváltó okokat, meg kell érteni a másik nézőpontját, tárgyilagosan meg kell beszélni a múltbeli sérelmeket, és törekedni kell a partner igényeinek kielégítésére. Ezt azonban mindkét félnek meg kell tennie. 

Bár ezek a veszekedések elhúzódhatnak, meleg, nyílt, pozitív és őszinte kommunikációval kitörhetsz a körből. Csak tudd, hogy ez annyi ideig fog tartani, amennyire szükséged van. A türelem és a kitartás a szövetségeseid

– tette hozzá a párkapcsolati tanácsadó. 

3. Egyedül érzed magad, akkor is, amikor a pároddal vagy

Ha azon kapod magad, hogy arra vágysz, hogy egyedül csinálj dolgokat, vagy olyan pillanatokról fantáziálsz, amikor a partnered nincs melletted, akkor bizony az is egy figyelmeztető jel. Ha egy virágzó kapcsolatban élsz, akkor az egyedül töltött időd egy részét a partnereddel szeretnéd megtenni. Amikor a kapcsolatod túlélő üzemmódban van, akkor magányosnak fogod érezni magad akkor is, ha melletted van. Ez jelenti azt, hogy egy érzelmi szakadék jelent meg a kapcsolatban. Ebben az esetben azonban nehéz az is, hogy közös jövőn gondolkodjatok, és nem is biztos, hogy érdemes. Azt is meg kell beszélni, ha úgy érzitek, hogy van értelme harcolni a kapcsolatért.

4. Egyszerűen csak érzed

A tudatalattink irányítja életünk 95%-át, ami azt jelenti, hogy döntéseink, cselekedeteink, érzelmeink és viselkedésünk nagy részét a tudatos tudatosságunkon kívül befolyásoljuk. Ezeket az észrevétlen jeleket az elme és a test közötti kapcsolat érzékeli, és ösztönösen regisztrálja, hogy valami nincs rendben. A zsigeri érzéseket könnyű elvetni, amíg ki nem bontjuk a tudományt. Fontos tudni azt is, hogy a bélrendszert nevezik a második agynak. Tehát, amikor egyszerűen "tudod", hogy valami igaz, még ha nem is vagy képes szavakba önteni vagy logikusan kitalálni, honnan tudod, ne utasítsd el, amit a zsigereid mondanak. Nem véletlenül hívják ezt mély tudásnak vagy belső igazságnak.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves