Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Megcsalás

„A kollégám megcsalta a feleségét, aki most adott életet a közös gyermeküknek. Az, hogy tudom, teljesen felemészt belülről”

2023. május 04.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

párkapcsolat házasság megcsalás hűtlenség kollégák
„A kollégám megcsalta a feleségét, aki most adott életet a közös gyermeküknek. Az, hogy tudom, teljesen felemészt belülről”
© Forrás: Shutterstock

Egy irodai dolgozó nem tudta, hogyan reagáljon, miután megtudott egy kellemetlen igazságot kollégája házasságáról – a kommentelőknek viszont határozott véleménye volt az esetről.


A megcsalás soha nem egyszerű téma, nem lehet fekete-fehér válaszokat adni rá. A kommentelőket is megosztotta annak a férfinak a bejegyzése, aki tudomást szerzett arról, hogy egy kollégája megcsalta a feleségét, aki éppen most adott életet a kisbabájuknak. Nem tudta, mit tegyen, ezért posztban osztotta meg az aggályait, mert úgy érezte, képtelen magában tartani a történteket.

cheating
Forrás: Shutterstock

A megcsalás bűn?

A férfi a Redditen kért tanácsot, és a következőket mesélte el a felhasználóknak:

Három héttel ezelőtt az egyik munkatársam megosztotta velem, hogy megcsalta a feleségét az egyik kolléganővel. Amikor megkérdeztem, miért tette, azt mondta, hogy egy ideje már nincs házaséletük a baba miatt, ő viszont úgy érzi, muszáj kielégítenie az ilyen irányú igényeit. Nagyon megbánta a tettét, de valójában csak azért mesélte el, mert szüksége volt valakire, aki megerősíti, hogy nincs ebben semmi rossz.

A férfi ezután elmondta a kollégájának a véleményét, hogy tőle ne várjon együttérzést, és hogy egy megcsalást nem lehet semmissé tenni. A legjobb, amit tehet, ha elgondolkozik az okokon, különben ezek később is hasonló cselekedetre sarkallják majd. Azonban kevésbé volt magabiztos, amikor azon kezdett el gondolkozni, hogy vajon elmondja-e a feleségnek, amit megtudott.

Nem vagyunk közeli barátok a feleségével, inkább csak ismerősök. A történetet nem tudom semmivel bizonyítani, így az én szavam áll szemben a férje állításaival. Mit tegyek?

megcsalas
Forrás: Shutterstock

A kommentelők többsége azonos véleményen volt

A kommentelőket is megosztotta a történet: volt, aki azt tanácsolta, az a legjobb, ha a férj vallja be a megcsalást, míg mások óvták attól a férfit, hogy beleártsa magát egy családi ügybe. Mások szerint ha elmondaná, a kollégája egy életre megharagudna rá.

A legtöbben viszont azt tanácsolták, ossza meg az információkat a feleséggel, az egyikük például ezt írta:

Ha én lennék a felesége, tudni szeretném, bármennyire is fáj. Szerintem az ilyesmit nem szabad eltitkolni. Ettől függetlenül nem irigyellek, nem vagy egyszerű helyzetben.

A bejegyzés szerzőjét végül ez utóbbi érveléssel sikerült meggyőzni: mint mondta, ő is tudni szeretne arról, ha ilyen helyzetbe kerülne a házassága.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves