Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

VALLOMÁS

„A legjobb barátnőm koszorúslánya lennék Olaszországban – de semmi pénzem nincs rá”

2023. január 29.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

esküvő koszorúslány lagzi menyasszony külföldi esküvő
„A legjobb barátnőm koszorúslánya lennék Olaszországban – de semmi pénzem nincs rá”
© Shutterstock

Egy nő örömmel mondott igent arra, hogy legjobb barátnője koszorúslánya legyen Olaszországban – az ezzel járó költségeket viszont abszolút nem tudja magának megengedni. 

 


Ha már egyszer is voltál koszorúslány, biztosan tudod, hogy az esküvői költségek nemcsak a pár pénztárcáját terhelik meg, hanem a résztvevőkét is – különösen igaz ez akkor, ha az esküvői szertartás több naposra nyúlik és külföldre szervezik. Az alapvető nászajándékoktól kezdve a ruházkodási és az utazási költségeken túl ugyanis ebben az esetben további kiadások is felmerülhetnek, melyekbe először sokan bele sem gondolnak.

Így járt az a nő is, akit legjobb barátnője kért fel koszorúslánynak az esküvőjére, amit nem máshol, mint a csodálatos Olaszországban rendeznek meg. A nővel először madarat lehetett volna fogatni, később viszont kiderült, hogy a koszorúslánykodás nem is olyan olcsó mulatság, mint amilyenre először gondolt...

Koszorúslánynak lenni drága móka, főleg külföldön!

Ujjongtam örömömben, mikor kiderült, hogy én leszek a legjobb barátnőm koszorúslánya a meghitt, olaszországi esküvőjén. Álomszerűnek tűnt a dolog, ám idővel rájöttem, hogy anyagilag a csőd szélére kerülhetek, ha ezt bevállalom

– mesélte a barátnő, aki nem mellesleg egy gyermekét egyedül nevelő anyuka, aki titkárnői fizetéséből él, így egy fizetésből nem tudja megoldani az utazást, főleg hogy a 10 éves kisfiát is magával kell vinnie Olaszországba.

Nélküle nem akarok utazni az esküvőre, ha viszont a kisfiamat is elviszem, teljesen lenullázom magunkat. Nincs a tervben egy évközi családi nyaralás, örülök, ha nyáron el tudunk majd menni pár napra!

– tette hozzá a barátnő, aki nem szeretné a házosodni készülő ara orrára kötni az anyagi helyzetét, mert fél attól, mit fog reagálni rá. Azt viszont a legkevésbé sem akarja, hogy megromoljon közöttük a viszony, ezért a nő tanácsot kért egy online fórumon a tagoktól. 

A kommentelők szerint be kell vallania az igazat

A kérdésére érkezett válaszok alapján egyértelmű, hogy mit tenne a legtöbb ember a nő helyében: őszintén a barátnő elé állna és elmondaná az igazságot, függetlenül attól, mennyire kényelmetlen vagy megalázó lehet a szituáció.

Ha igazán jó barátok vagytok, meg fogja érteni! Nincs olyan igaz barátság, amit az anyagi különbségek tönkre tudnának tenni 

– mondja az egyik kommentelő. Egy másik felhasználó is hasonló véleményen volt: szerinte azok az aráknak, akik külföldön szerveznek maguknak álomlagzit, tisztában kell lenniük azzal, hogy nem mindenki engedheti meg magának a spontán külföldi kiruccanásokat, nyaralásokat.

Szerinted csak te érzel így? Dehogy! Egy csomó ember van, aki nem tudja magának megengedi a külföldi lagzikon való vendégeskedést, ezt a menyasszonynak tudnia kéne. Ha ő külföldön akar esküdni, számolnia kell a veszteségekkel is! Valamit valamiért.

– mondta a felhasználó, akinek a kommentjére több száz kedvelés érkezett. 

Szavazás

Via


Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves