Quantcast

Luxus és tradíció

Naomi Campbell bámulatos rezidenciája

Naomi Campbell© Architectural Digest, Khadija Farah

A kenyai birtokon a nappaliból nyílik a sós vizes úszómedence.

Naomi Campbell húsz év óta minden nyarát Kenya Malindi nevű tengerparti városában tölti – itt található villájába vonul vissza két másik otthona, London és New York zaja elől. Lenyűgöző birtokát most megmutatta az Architectural Digest magazin stábjának. A meleg földszínekkel operáló, tágas rezidencia az Indiai-óceánra néz, és a modell szerint minden adott benne ahhoz, hogy még telefonálni vagy tévézni se akarjunk benne. „Csak olvasni és elmélyülni magadban. Jó érzés csak a csöndet és a tücskök zümmögését figyelni.”

Luxus és tradíció keveredik itt látványosan. A nappali közepéből sósvizes medence nyílik, ami ideális egy gyors reggeli fürdőzéshez, az árnyékos pergolák pedig tökéletes helyszínei lehetnek egy családi vacsorának. A katedrális mennyezet és a kókuszpálma napon szárított leveleiből készült makuti nádtető Campbell külön kedvencei. A makuti tető ugyanis évszázados kelet-afrikai technika: kézzel varrva, bonyolult réteges eljárással készül.

A hatalmas latika lámpások Marokkóból és Egyiptomból származnak, Campbell ugyanis szerte Afrikából szívesen vásárol bútorokat, Szenegál például az egyik legfontosabb célpontja, ha igazán egyedi kincsekre vadászik. A famunkákért viszont Campbellnek nem kellett messzire utaznia, a házban található fabútorok nagy része Malindiban készült, legtöbbjük az elismert helyi művész, Armando Tanzini munkája, köztük a kézzel faragott faajtók és az óriási afrikai térkép is.

Ilyen környezetben nem csoda, ha a modellnek hónapokig nincs kedve visszatérni a nagyvárosba.

Naomi Campbell csodás kenyai rezidenciája ide kattintva tekinthető meg.