Quantcast

ABORTUSZ

El kell mondanom az egyéjszakás kaland után a pasinak, hogy apa lesz?

El kell mondanom az egyéjszakás kaland után a pasinak, hogy apa lesz?
© Shutterstock

Az abortusz egy vagy két ember döntése kell hogy legyen? És mi a helyzet akkor, ha nincs kapcsolat az anya és az apa között? 

Vegyes tanácsokat kapott az a nő, aki egy egyéjszakás kaland után esett teherbe egy kollégájától, miután bevallotta, fontolgatja, hogy megszakítsa-e a terhességet, ám nem tudja, szólnia kell-e az apának, amennyiben az abortusz mellett dönt. 

Kollegájától lett terhes a fórumozó nő

A brit nő elmesélte a Mumsnet nevű internetes fórumon, hogy egy szenvedélyes éjszakán lefeküdt egy kollégájával anélkül, hogy védekeztek volna, és később kiderült, hogy az éjszaka során teherbe esett. A nőnek már két gyermeke van, és mint később kiderült, a férfi szintén kétgyermekes apa, ám nem egyedülálló.   

A nő elmondása szerint bonyolult kérdés ebben az esetben a gyermek megtartása és az apa szerepe a számára. A helyzete megosztotta az embereket, egyesek szerint az apa megérdemli, hogy tudja, hogy terhes, mindegy, hogyan dönt a babáról. A többség azonban azt mondta, hogy neki magának kell döntenie a babával kapcsolatban, ezt követően azonban mindenképpen közölje azt a férfival. 

A nő szívszorító sorokkal számolt be az abortusz lehetőségéről

„Tehát, ő egy kollegám, akinek van párja, A párjától pedig két kisgyermeke is. Ezt persze akkor még nem tudtam, amikor lefeküdtem vele. Tudom, védekeznünk kellett volna, de mindketten túl sokat ittunk. Vettem be esemény utáni tablettát, de nem használt. Irtózatosan szégyellem magam. Soha nem gondoltam volna, hogy pont én ilyen helyzetbe kerülhetek. Tudom, hogy a legjobb döntés az abortusz lenne, de nagyon érzékeny vagyok erre a témára. Mégsem tudom hogyan döntsek, és azt sem, mennyire kell őt ebbe belevonnom. Terhelném vele csak? Vagy van értelme elmondani?"

A kommentelők nagy része szerint nem azért nem érdemes elmondania a férfinak a terhesség tényét, mert az nehéz lelki terhet róna rá. Szerintük egyszerűen csak jobb, ha nem befolyásolja senki a döntésben. Ezt neki kell meghoznia, neki kell meglépnie, és csak ő tudhatja, hogy számára mi a legjobb.

Via

A NŐI EGÉSZSÉGRŐL

Sportruha-kollekció a menstruáció idejére

Van, ahol szabadnap jár a menstruáló nőknek

Végre hivatalos: a menstruáció fájhat úgy, mint egy szívinfarktus