Mennyei és egészséges finomság
Tél végén nincs is jobb étel ennél a levesnél, hiszen tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amik a tavasz közeledtével segítenek felélénkíteni a szervezetünket. Ugyan az elkészítése kicsit sok időt igényel, egyetlen percét se bánjuk: megéri belevágni.
Hozzávalók:
5 db közepes méretű cékla
2 dl tejszín
1 liter víz
1 nagyobb fej hagyma
2 leveskocka
feketebors
köménymag
olívaolaj
balzsamecet
Elkészítés:
Először alaposan mossuk meg a céklákat, majd csomagoljuk őket egyenként alufóliába, és tegyük 200 fokos sütőbe kb. 50 percre, hogy megpuhuljanak. Az alapléhez forraljunk vizet, dobjuk bele a leveskockákat, adjunk hozzá köménymagot és borsot ízlés szerint. A hagymát vágjuk apróra, pirítsuk meg az olívaolajon, ezt követően pedig adjuk hozzá az alaplevet. Főzzük addig, amíg a hagyma eléggé megpuhul, majd adjuk hozzá a megpucolt és felkockázott céklát is, és ízesítsük kevés balzsamecettel. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt, és összeforraljuk az egészet. Kb. egy óra alatt elkészül ez a gyönyörű finomság, aminek minden cseppjét élvezet kikanalazni a tányérunkból.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!