Élénk és rafinált
4 személyre
A köret
A vajon a fokhagymát megfuttatjuk, amikor már érezzük illatát, mehet a kockára vágott csirkemell. Nagy lángon pirítjuk, és amikor a csirke átsült mehetnek a fűszerek. A tüzet közepesre visszavesszük, és belerakjuk először a gyömbért, majd a koriandert, a rizsszirupot, végül a fűszerkeveréket. Megsózzuk, a joghurtot egészen kicsi láng mellett keverjük hozzá, nem forraljuk. Levesszük, és a szezámmaggal és a snidlinggel megszórjuk. Esetleg még egy kis citrom vagy lime levével izgalmasabbá tehetjük. A köret egyszerű és nagyszerű: egy hőálló tálba tesszük az üvegtésztát és forrásban lévő vízzel leöntjük, úgy, hogy bőven ellepje, a mélyhűtött borsót is beletesszük. 5 perc után (ha a tészta mindenhol áttetsző és már nincsenek benne fehér részek) leszűrjük, és a szójaszósszal meglocsoljuk. Tálalásnál a csirkéhez hozzáforgathatjuk, vagy a tészta közepére merhetünk a csirkés szószból.
További egészséges receptek Babiczky-Pfliegel Dórától ITT!
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!