Tavaszi fogások zöldspárgából
Hozzávalók: 225 g polenta, 250 ml zöldségalaplé, 2 kisebb vöröshagyma, 250 g zöldspárga, 50 g medvehagyma, 200 g hüvelyes borsó, kókuszolaj, 200 g pecorino sajt, olívaolaj a díszítéshez, 1 citrom, tengeri só
Elkészítés: Melegítsük fel a zöldségalaplét, adjuk hozzá a polentát, és folyamatos keverés mellett főzzük 1-2 percig. Ezután lassú tűzön, 5 perceként kevergetve főzzük addig, amíg a polenta felveszi az összes levet (kb. 35-40 perc). A medvehagymát és a spárgát vágjuk kisebb darabokra, a borsót pucoljuk meg. A tálalás előtt negyed órával pirítsuk meg a hagymát a kókuszolajon, majd adjuk hozzá a spárgát és a zöldborsót, és pároljuk 2-3 percig. Miután megpuhultak a zöldségek, tegyük hozzá a medvehagymát, öntsük rá a citrom levét és sózzuk meg. Ha a polenta megfelelő állagú, adjuk hozzá a sajtot és keverjük össze. A tálaláshoz tegyünk a kukoricakásából a tányérra és halmozzuk rá a főtt zöldségeket, végül locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
Bundás spárga fokhagymás aioli mártással
Hozzávalók: 125 g szeletelt mandula, 125 g panko zsemlemorzsa, 450 g zöldspárga kisebb darabokra vágva, 112 g liszt, 2 tojás felverve, kevés olívaolaj, 1 tojás sárgája, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 citrom lereszelt héja és leve, 60 ml olívaolaj, 60 ml ízesített olaj vagy salátaolaj, 1 fej sült fokhagyma összenyomva, só, bors
Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A mandulát és a panko zsemlemorzsát robotgéppel aprítsuk fel, majd tegyük félre. A megmosott és lecsöpögtetett spárgákat forgassuk kevés lisztbe, tojásba, végül pedig a mandulás zsemlemorzsába és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A bundás spárgákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, és süssük 15-20 percig, amíg ropogós lesz. A fokhagymás aioli mártáshoz öntsük a hozzávalókat egy kisebb tálba és habverővel keverjük homogén állagúvá.
Spárgasaláta
Hozzávalók: 12 szál zöldspárga kisebb darabokra vágva, 5-6 darab brokkolirózsa falatnyi darabokra vágva1,5 ek. friss citromlé, csipet só, 1 kisebb mogyoróhagyma apróra vágva, 3 ek. olívaolaj, 30 g pirított fenyőmag durvára vágva, 7 kisebb retek vékony szeletekre vágva, 1 citrom héja, parmezán a díszítéshez
Elkészítés: A spárgát és a brokkolit mossuk meg, majd tegyük félre. Az öntethez tegyük egy tálba a citromlevet, a sót, a mogyoróhagymát és az olívaolajat, majd adjuk hozzá a fenyőmagot is. A spárgát és a brokkolit pár perc alatt pároljuk meg egy kevés olívaolajon. Ha kész, adjuk hozzá a retket és a citromhéjat, sózzuk, majd öntsük rá a dresszinget, végül pedig díszítsük parmezánforgácsokkal.
Receptek és képek: 101cookbooks.com, mynewroots.org, spoonforkbacon.com
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!