diszkrét és előkelő
2 főre
1 ek vaj
3 gerezd fokhagyma
3 dkg cheddar nagylyukú reszelőn lereszelve
3 dkg grana padano nagylyukú reszelőn lereszelve
1 dkg roquefort sajt
0,5 dl száraz fehérbor
1 csapott mk őrölt szerecsendió
2 csipet őrölt fehér bors
0,5 dl tejszín
4-5 medvehagyma levél
1 ek aprított snidling
3 dkg füstölt lazac csíkokra vágva
1 fél citrom
A vajon a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, majd a reszelt sajtokat és a darabokra tört kéksajtot hozzákeverjük, alacsony tűzön elkeverjük egymással, és a fehérbort hozzáadjuk. Ekkor közepes tűzön kevergetjük, a fűszerekkel megszórjuk. Amikor a sajtok feloldódtak a borban, és egynemű lett a szósz, akkor a tejszínt is hozzáadjuk, majd a zöldfűszereket is. A tűzről levéve a lazaccsíkokat is hozzákeverjük, és a citrom levével meglocsoljuk. Olasz durumspagettit főzünk ki hozzá, és ha a szósz túl sűrű lenne, akkor a tészta főzővízével lazítjuk.
Még több egészséges recept Babiczky-Pfliegel Dórától ITT: boldogrepa.blog.hu!
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!