Üdv a zellerzónában!
Fehérboros zellerkrémleves szárzeller pörkölttel
4 főre
A vajon a fokhagymát megfuttatjuk, a pucolt és kockára vágott zöldségeket átforgatjuk, kicsit pirítjuk, a tüzet lejjebb vesszük, és a fűszerekkel megkínáljuk, sózzuk, borsozzuk, annyi folyadékkal, ami ellepi, felöntjük, és fedő alatt gyöngyöző forralással megfőzzük. Ha minden megpuhult, a fehérborral felöntjük, és még egy kevés folyadékkal pótoljuk, 2-3 percet így főzzük, majd turmixgépben turmixoljuk, a tejszínt és a szerecsendiót ekkor adjuk hozzá. Visszatesszük a tűzre, nem forraljuk, csak átkeverjük még egyszer.
A levesbetét
A csíkokra szelt szárzellert a vajon megfuttatjuk, kicsit pirítjuk, majd a tüzet minimálisra véve a pirospaprikával megszórjuk, 1 dl vízzel felöntjük, a paradicsompürét hozzákeverjük és megsózzuk. A forró levesre kanalazzuk, és a vidéki rokonoknak jól artikuláltan, egyenes derékkal tálaljuk a pörkölt light-ot.
További egészséges receptek Babiczky-Pfliegel Dórától: boldogrepa.blog.hu
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!