Régi kedvencünk mindenmentesen
16-18 db kockához (kisebb téglatest alakú sütőformában készítettem)
A kókuszlisztet a reszelékkel, a sóval és a szódabikarbónával elkeverjük. A tojás sárgáját a cukorral, a vaníliával és a kókusztejszínnel habverővel kikeverjük, a tojásfehérjét nem túl kemény habbá verjük. A tojássárgás részhez keverjük a száraz részt, majd ehhez forgatjuk lazán a habot. A masszát szilikon sütőformába, vagy kókuszsírral kikent kisebb téglatest alakú formába tesszük és 25-30 perc alatt 175 fokon megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd 3x3 cm-es kockákra vágjuk. Ha jól dolgoztunk fojtós, szivacsos süteményt kapunk, ami így, ebben a formában fulladásos halált is okozhat. Ekkor nem esünk kétségbe, hanem készítünk egy ütős kis „főzetet”, amitől teljes "puncsos mignon" utánérzésünk lesz.
Az egészet felfőzzük és a kockák mindegyik oldalát megmártjuk benne. Elkészítjük a csokimázat is.
Vízgőz fölött egy fém edénybe a kókuszzsírra szitáljuk a kakaóport, majd a cukrot is hozzákeverjük, és felolvasztjuk, kevergetjük, míg homogén állagú nem lesz. Ha kell, akkor a kókusztejszínnel lazítjuk. A rumos kockákat egy villa segítségével belemártjuk, majd kókuszreszelékben meghempergetjük.
Még több egészséges recept Babiczky-Pfliegel Dórától: boldogrepa.blog.hu
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!