Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Sorozat ajánló

8 sorozat, amit látnod kell, ha még mindig hiányzik a Trónok harca

2022. augusztus 09.

3 perc olvasás

ELLE

Netflix sorozat sorozat ajánló trónok harca HBO sorozat fantasy sorozat
8 sorozat, amit látnod kell, ha még mindig hiányzik a Trónok harca
© Netflix

Itt az ideje új kedvencet avatni a Trónok harca után – mutatjuk a legjobb kosztümös fantasy sorozatokat!


Három év telt el a Trónok harca befejező évada óta, és bár az HBO sikersorozatának lezárása hagyott némi kívánnivalót a rajongók körében, még mindig nem kopott ki a streaminglistákról.

Te is újra és újra pörgeted a részeket, mert semmi sem érhet a kedvenced nyomába? Összegyűjtöttünk pár újabb sorozatot, amik fantasyvilágában legalább akkora élmény lesz elmerülni, mint Westerosban.

Outlander – Az idegen

Időutazás, izgalmas akciójelenetek és fülledt erotika – az Outlander méltó utódja a Trónok harcának. Diana Gabaldon nagy sikerű regénysorozatának netflixes adaptációjában Claire Randallt, az 1940-es évekbeli ápolónőt követhetjük, aki egy véletlen folytán az 1743-as, háború dúlta Skóciában találja magát, és hamarosan szerelembe esik egy ottani férfival. Vigyázat, felkavaró románc és kalandok várnak rád!

Vaják

Ez a fantasy-adaptáció legalább olyan szövevényes történetet és mélyen gyökerező ellentéteket kínál, mint azt a Trónok harcában megszokhattuk, és varázslásból sincs hiány. Hamar rá lehet kattanni a szörnyvadászok kalandjaira, na meg persze Henry Cavill igéző tekintetére.

Árnyék és csont

A Leigh Bardugo által megálmodott univerzumban sötét erők munkálkodnak, itt próbál boldogulni Alina Sztarkova, az árva térképészlány. Intrika, mágia és bonyolult kapcsolatok teszik még izgalmasabbá a háborús szcenáriót.

Egyszer volt, hol nem volt

Ha tíz évvel ezelőtt kimaradt a One upon a time, akkor ideje bepótolni! Az amerikai sorozat a felnőtt közönségre szabta a tündérmesék ismert karaktereit: Hamupipőkétől Hook kapitányig egymást követik a képernyőn a jó és a gonosz főhősök.

Az utolsó királyság

Havas Jon bőven tanulhatna a szász neveltetésű vikingtől, Uhtredtől, aki az ősei miatt őt megillető jogokért harcol életre-halálra.

Az Úr sötét anyagai

Az HBO ültette át a képernyőre Philip Pulmann Az arany iránytű regénysorozatát, amelyben szerepet kapott többek között James McAvoy, Ruth Wilson és Lin-Manuel Miranda is. A sztori főhőse a bátor kislány, Lyra, aki eltűnt barátja után kezd nyomozásba. Lebilincselő izgalmak várnak rád angyalokkal, boszorkányokkal és lélekállatokkal megspékelve.

Westworld

Science-fiction, western és akciófilmek különös egyvelege a Westworld, ami a bűnbeesés evolúcióját tárja elénk. A vadnyugati kalandparban a látogatók a legsötétebb vágyaikat élhetik ki az ott található mesterséges androidokon, ám egy végzetes hiba következtében elszabadul a pokol.

A spanyol hercegnő

Végre női szemszögből is megfigyelhetjük a trónért folyó harcokat. A netflixes sorozatban a 16 éves Aragóniai Kataliné a főszerep, aki azért érkezik Angliába, hogy feleségül menjen Artúr herceghez és ily módon alakuljon ki országaik között erős szövetség Franciaország ellen.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves