Quantcast

FILMAJÁNLÓ

A 10 legjobb igaz történet a Netflixen

A 10 legjobb igaz történet a Netflixen
© Netflix

Az igazság olykor sokkoló, megindító vagy éppen felháborító. A Netflix hemzseg az igaz történetektől, de mi csak a legjobbakat mutatjuk be, hogy garantált legyen az élmény számodra!

Az igaz történet mindig szórakoztató. Épp ebben rejlik a varázsa, hogy igaz. Elképzeljük, mi lenne, ha velünk történne meg, vagy egyszerűen csak ámulunk azon, milyen elképesztő események történnek emberekkel, mi mindent kellett elszenvedniük. Máskor pedig nem megbotránkozunk és megborzongunk, hanem erőt merítünk mások sikereiből, és velük együtt örülünk. De az élmény garantált. Mutatunk 10 olyan igaz történetet a Netfixről, ami téged sem fog hidegen hagyni:

A piszkos vonal (2022)

A forró és pajzán sorozat nem másról szól, mint a szextelefon megjelenéséről, ami egy holland testvérpár fejéből pattant ki. Harold és George Skene a Teleholding nevű cégükkel létrehozták Európa első szextelefon-szolgáltatását. Persze a sztori nem kevés fiktív szállal bővelkedik, amellett, hogy végignézhetjük miként bulizták és drogozták át a fiatalok a nyolcvanas éveket.

APÁNK (2022)

A népszerű és nagy becsben álló meddőségi szakorvosról kiderül, hogy éveken át a saját spermájával termékenyítette meg pácienseit azok tudta, és beleegyezésük nélkül. Erre pedig teljesen véletlenül jön rá egy nő, aki az otthoni DNS-gyorstesztje segítségével váratlanul több féltestvért is talál. Ezután pedig még több megrázó és sokkoló élményben lesz része, akárcsak a nézőnek!

CLARK (2022)   

Zseniálisan alakítja a svéd produkcióban Bill Skarsgård Clark Olofssont, aki lényegében a Stockholm-szindróma kifejezés megihletője. Az ő élettörténetének lehetünk szemtanúi, hogyan lett a helyes kis gyerekből a világ egyik leghíresebb bankrablója, illetve celebbűnözője. A minisorozatban egymást váltják a rablások, a partik, és a szexjelenetek, de hihetetlenül szórakoztató pörgéssel haladunk előre a történetben.

OPERATION MINCEMEAT (2022)

A második világháború alatt lezajlott valós brit hadműveleten alapuló háborús dráma Colin Firth és Matthew Macfadyen főszereplésével két ravasz hírszerző tisztről szól, akik hamis papírokat, és egy holttestet használnak ahhoz, hogy túl járjanak a nácik eszén. Mindezt pedig egy izgalmas szerelmi szál is megfejeli!

Inventing Anna (2022)

A fiatal, csinos, és rendkívül intelligens Anna Delvey, vagyis igazi nevén Anna Sorokin a becslések szerint több ezer dollárral verte át a bankokat, és a barátait. Elképesztő agyafúrtsággal csalt ki másoktól pénzt, amelyből vígan fenntarthatta fényűző életét, és nagy volumenű álmát készült megvalósítani. Egy újságíró göngyölíti fel az átverések sorozatát, miközben szép lassan megtudjuk, kicsoda is valójában Anna Delvey.

Legkedvesebb barátnőm, Anne Frank (2021)

Nagyon megindító Anna Frank és Hannah Goslar igaz barátságán alapuló története, akik először a nácik által megszállt Amszterdamban fogadnak egymásnak örök barátságot, és ez akkor is kitart, amikor legközelebb a koncentrációs táborban találkoznak újra. Igazán felkavaró és szívfacsaró történet az igaz barátságról.

A jég ellen (2022)

1909-ben Ejnar Mikkelsen (Nikolaj Coster-Waldau, a Trónok harca szépfiúja) dán felfedező expedíciót szervez a kelet-grönlandi Shannon-szigetre, hogy visszaszerezze a kincset érő dán expedíció feljegyzéseit. Az egyetlen önkéntes, aki vele tart a veszélyes kalandra, a tapasztalatlan mérnök, Iver Iversen. Nagyon izgalmas, sötét, baljós hangulatú sorozat, ami nem is csoda, hiszen embert próbáló küldetésre vállalkoztak!

Madam C. J. Walker: az önerejéből lett milliomos (2020)

Egy afroamerikai mosónő élettörténetébe kukucskálhatunk bele, aki a szegénysorból egy saját szépségápolási birodalmat épített fel, ezzel ő lett az első önerőből lett női milliomos. Minden elismerés Octavia Spenceré, aki hitelesen, csipetnyi humorral, és rengeteg szenvedéllyel alakítja a nehézsorsú nőt, akinek sokáig nem volt egyebe, csak a reménye, hogy egy nap kitörhet, és megmutathatja a világnak, mire képes.

A korona (2016-)

A korona II. Erzsébet uralkodását követi nyomon attól kezdve, hogy 21 évesen férjhez ment Fülöp herceghez, és 25 évesen királynővé koronázták. A királynő életében jelentős történelmi események zajlottak, botrányok és nehéz politikai döntések tarkították, jó sok családi drámával megfűszerezve. A brit történelem leghosszabb ideig tartó uralkodójáról készült sorozatban minden van, ami élvezhetővé teszi: szerelem, harc, ármány és természetesen, igazság.

Ruby segítségével (2022)

Ruby egy rendkívül hiperaktív fél-border collie, akit többször örökbe fogadtak a menhelyről, de később mindig visszavitték, mert irányíthatatlannak bizonyult. Daniel O'Neil pedig a Rhode Island állam katonája mindig is arról álmodozott, hogy csatlakozik a rendőrség K-9 kutató-mentő csapatához. Dan tudomást szerez Ruby-ról és esélyt ad neki. Megható történet a hűségről, a kitartástól és az egymásba vetett hitről. Dan és Ruby kudarcai és sikerei a te könnycsatornádat is beindíthatja!

VAN MÉG ÖTLETÜNK, MIT NÉZZ A HÉTVÉGÉN:

A 10 legjobb thriller a Netflixen

5 film a Netflixen, ami feldobja a hétvégédet

A 10 legjobb romantikus film a Netflixen