Könnyű, frissítő, különleges
Hozzávalók
1 db közepes sárgadinnye, 150 g natúr joghurt, 1 tk. reszelt gyömbér, 1 citrom leve, fél citrom reszelt héja, csipet fahéj, 1-2 mentalevél
Elkészítés
Érdemes a sárgadinnyét már előző este apró kockákra vágni és lehűteni, így elkészítés után azonnal fogyasztható lesz a leves. Roppant egyszerű és gyors, hiszen a sárgadinnyét és a hozzávalókat összekeverjük, majd jól összeturmixoljuk, és már kész is. Ízlés szerint díszíthetjük mentalevéllel, reszelt citrommal, valamint dinnyegolyókkal, melyet kiskanállal tudunk a legegyszerűbben megformázni.
Mentás sárgadinnye saláta sonkával és mozzarellával
Hozzávalók
1 db sárgadinnye, 200 g mozzarella, 1 csomag pármai sonka;
az öntethez: 2 ek. almaecet, 6 ek. olívaolaj,1 tk. porcukor, 1 tk. dijoni mustár, 2 ek. finomra vágott menta
Elkészítés
Vágjuk félbe a sárgadinnyét, majd távolítsuk el a magokat és hámozzuk meg. Ezt követően szeleteljük fel a gyümölcsöt és a mozzarellát is. Az öntet hozzávalóit helyezzük egy tálba és egy habverővel alaposan kavarjuk össze. A sárgadinnye darabokat fektessük egy tányérra a mozzarella és sonka szeletekkel, majd csepegtessük rá az öntetet. Némi hűtés után fogyaszthatjuk előételként, de könnyed főételnek is beválik.
Lime-os csirkemell sárgadinnye-salsával
Hozzávalók
4 db filézett csirkemell felszeletelve, 1 db zöld csilipaprika, 6 ek. limelé, 1 gerezd finomra vágott fokhagyma, 2 kk. szójaszósz, bors ízlés szerint, 1 db nagy uborka, 1 db kis sárgadinnye (2, 5 cm-es kockákra vágva), 175 g félbe vágott koktélparadicsom, 2 ek. nagyon vékony csíkokra vágott friss bazsalikom, 85 g vegyes salátalevél
Elkészítés
A csirkemellszeletek mindkét oldalát megborsozzuk, majd apróra vágjuk a csilipaprikát. Egy lapos tálban elkeverünk 2 evőkanálnyi zöldcitromlét a fokhagymával, a szójaszósszal és 1 kiskanálnyi csilivel. Ez lesz a páclé, amelybe a húst beleforgatjuk. Lefedjük és állni hagyjuk, amíg elkészítjük a salsát.
Az uborkát hosszában félbe vágjuk és egy kiskanállal kikaparjuk a magokat, majd vékonyan felszeleteljük. Az uborkát, a sárgadinnyét, a paradicsomot, a bazsalikomot, a maradék csilit és a zöldcitromlét jól összekeverjük, majd félretesszük. Ezt követően leöntjük a páclét a húsról. Vékonyan bekenjük a szeleteket olívaolajjal és oldalanként körülbelül 5 percig grillezzük. Végül a húst vágódeszkára tesszük, csíkokra vágjuk és beleforgatjuk a salsába. A salátaleveleket tányérokra rendezzük és rákanalazzuk a csirkés-sárgadinnyés keveréket. Laktató, egészséges és nagyon finom!
Forrás: naturalnoshing.wordpress.com, BBC Good Food, Steamy Kitchen
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!