Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

MERKÚR RETROGRÁD

Hogyan befolyásolja az életedet a Merkúr retrográd a Bikában? A csillagjegyed mindent elárul

2023. április 21.

4 perc olvasás

ELLE

asztrológia csillagjegyek horoszkóp zodiákus ezotéria Merkúr retrográd
Hogyan befolyásolja az életedet a Merkúr retrográd a Bikában? A csillagjegyed mindent elárul
© Shutterstock.

Visszatér a Merkúr, hogy retrográd mozgásával borsot törjön az orrunk alá, és olyan meglepetéseket okozzon, amik végül jól sülnek el. Megmutatjuk, milyen hatással lesz rád a csillagjegyed alapján.


A kommunikációt, a technológiát és az utazást irányító bolygó, a Merkúr életünk minden területére hatással van. A Merkúr retrográd 2023-ban háromszor fordul elő, mindegyik ciklus három hétig tart. Az idei év első ilyen eseménye április 21. és május 14. között történik a Bika jegyében, ami főleg a kapcsolataikra, a szerelmi és anyagi helyzetünkre lesz hatással. Görgess lejjebb a csillagjegyedhez, és tudd meg, mire számíthatsz:

Kos

A Kos hozzá van szokva a szupergyors tempójához, de most le kell lassítania, máskülönben túlságosan elhamarkodottan cselekedhet és kellemetlenség érheti. Ez most anyagi kárt is jelenthet, de akár munkahelyi és párkapcsolati vitákat is előidézhet lerombolva mindazt, amit eddig felépített.

Bika

Mivel a kommunikáció bolygója visszafelé halad ebben a rögzített föld jegyben, nyilvánvaló, hogy a Bika lesz a leginkább érintett ebben az időszakban. Az általában rendíthetetlen és stabil csillagjegy kívül kezdi keresi a megerősítést, ami elégedetlenséghez és zűrzavarhoz vezethet. Ennek a jelnek a mantrája, hogy túlélje a 2023-as Merkúr retrográdot, és végre atombiztos önbizalomra tegyen szert.

Ikrek

A Merkúr retrográd leginkább erre a változékony levegő jegyre lesz hatással a Bika után. Az intelligens, társaságkedvelő és kiváló kommunikátor eddig nem volt hajlandó magába nézni, nehogy meglássa a fájó igazságokat. Ám nem menekülhet tovább, és szembe kell néznie a démonjaival, valamint a fájdalmával.

Rák

Ez a visszahúzódó víz jegy, kénytelen lesz kibújni a páncéljából, és újra kapcsolatba lépni az emberekkel ebben az időszakban, ami talán nem is olyan rossz dolog. Most már ideje maga mögött hagynia a múltat, és újra megbíznia másokban, esélyt adva egy új szerelem vagy barátság kialakításához.

Oroszlán

Az Oroszlánnak tennie kell egy hatalmas lépést hátra az élete minden területén, máskülönben komoly csalódások érhetik. Egyszerűen nem adottak a körülmények az előrehaladáshoz. A türelem és a nyugalom megőrzése segíthet neki sértetlenül kijutni ebből a Merkúr retrográdból.

Szűz

Ennek a föld jegynek az utazásra kell összpontosítania, méghozzá minden értelemben. Egyrészről visszamegy az időben, hogy szembenézzen a múltjával, és annak fájó területeivel. Másrészről a jelenben adódhat számára olyan utazási lehetőség, ami gyógyító hatással lesz a lelkére.

Mérleg

A Mérleg ebben az időszakban a kapcsolatai rendezésére összpontosít. Ez a levegő jegy, akit a zodiákus társadalmi pillangójának nevezhetnénk, régi barátokkal fog találkozni, és olyan problémákkal foglalkozik, amik már elég régóta kísértik. Kapcsolatok gyógyulására lehet számítani, és néhányuk szintet is lép.

Skorpió

Ennek a rejtélyes víz jegynek, ez az időszak arról fog szólni: elégtétellel végignézi, ahogy a karma utoléri azokat, akik ártottak neki. Más Skorpiók pedig készek leszámolni a mérgező kapcsolataikkal, és megtalálják annak módját, hogy kilépjenek belőlük, és tiszta lappal kezdjenek.

Nyilas

Más tűz jegyekhez hasonlóan a Nyilasnak is érdemes ebben az időszakban a háttérbe vonulnia. Most jobb, ha ötletel és tervezget, semmint a cselekvést, a megvalósítást erőlteti, mert abban az esetben nemcsak meggondolatlan döntéseket hozhat, de komoly kudarcokat is szenvedhet.

Bak

Ez a kardinális földi jegy szeret tervezni és rendkívül karrierorientált. Ám a retrográd miatt a gondosan kidolgozott tervei teljesen összeomlanak. De ez egyben lehetőséget ad neki arra, hogy egy új és sokkal jobb várat építsen, kibontakoztatva hozzá a rejtett képességeit.

Vízöntő

Az összes állatövi jegy közül a Vízöntő lesz az egyik, akit kihívás elé állít ez az időszak. Nincs több menekvés, nem dughatja homokba a fejét, szembe kell nézni a nem működő kapcsolataival, különösen a párkapcsolatával. A szakítások ideje, és a nagy egyesülésekké azokkal, akiktől most nem vesz búcsút.

Halak

Bár a Merkúr retrográd hatása a Bika miatt a földi jegyeket érinti a legsúlyosabban, a vízjeleknek, köztük a Halaknak is óvatosnak kell lenniük, ha nem szeretnék, hogy átverjék őket. Tehát, ismerkedj nyugodtan új emberekkel, tarts pár lépés távolságot, és te szabd meg a határokat!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves