Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Ismerkedés

Ez az arckifejezés a biztos jele annak, ha valaki flörtölni próbál veled

2022. szeptember 07.

1 perc olvasás

ELLE
flört ismerkedés párkapcsolat randevú randi romantika
Ez az arckifejezés a biztos jele annak, ha valaki flörtölni próbál veled
© Shutterstock

Itt a tudományos bizonyíték arra, mikor lehetsz biztos abban, hogy flörtölnek veled.


A romantikus filmekben valahogy mindig egyértelmű a néző számára, hogy ki mikor vetett szemet a főhősre, de az életben valahogy mintha cserben hagyna a radarunk. Sokszor neked is csak utólag ugrik be, hogy minden bizonnyal flörtölni próbáltak veled? Akkor jó hírünk van: a tudósok megtalálták a biztos jelét annak, ha a másik vonzalmat érez irántad.

A nonverbális jelekből és a tipikus mikrokommunikációs kifejezésekből persze eddig is lehetett arra következtetni, hogy tetszel-e a másiknak, de ezeket nagyon könnyű félreérteni vagy éppen elsiklani felettük.

Így néz ki a flörtölős arc

Egy nemrégiben készült tanulmány viszont lerántotta a leplet arról az arckifejezésről, amit látva biztos lehetsz abban, hogy megvan a kölcsönös szimpátia. A kutatók nemes egyszerűséggel csak „flörtölős arcnak” keresztelték el azt a vonást, ami csaknem biztosan annak a jele, hogy vonzódik a másik irántad.

A férfiaknál és a nőknél is megfigyelték, hogy ha bejön nekik valaki, akkor beszélgetés közben a fejüket kissé oldalra billentették, az állukat lefelé döntötték, mosolyogtak és a tekintetüket a másikra szegezték.

Vagyis ha ezt látod a másikon, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem csupán kedves, hanem flörtölni próbál veled!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves