Quantcast

SZERELEM KÖVE

A kristály, amely a szakértők szerint megmentheti a rossz párkapcsolatokat

A kristály, amely a szakértők szerint megmentheti a rossz párkapcsolatokat
© Getty Images

Megromlott a viszonyotok az utóbbi időben vagy ellaposodott a párkapcsolatotok? Akkor feltétlenül szerezd be ezt a kristályt, mert képes megóvni a szakítástól és új életet lehel a kapcsolatba.

Melyik kristály a kapcsolatok megmentője?

Nem más, mint a rózsakvarc, ami a színéről kapta a nevét. Az egyik legvisszafogottabb megjelenésű kő, mégis elképesztően erőteljes. Úgy tartják, ezt a drágakövet már Kr. e. 600-ban is használták, ami azt mutatja, hogy már őseink is érezték a rózsakvarc erejét, és nem haboztak alkalmazni az életükben.

A görög mitológia szerint a szerelem istene, Erósz küldte a földre, hogy szerelmet hozzon az emberiségnek. Azóta a szerelem és szeretet minden formájának köve, a plátói szerelmektől kezdve a szorosabb és szenvedélyesebb kapcsolatokig.

Továbbá a Vénusz bolygóval áll összeköttetésben, amely ugyancsak a szerelmet, a szépséget és a szenvedély képviseli.  A rózsakvarcból áradó energia többnyire nőies, ezáltal rezgései olyan tulajdonságokat erősít, mint a kedvesség, harmónia, gyengédség, együttérzés, odaadás, termékenység.

Miért olyan hatásos a többi kőhöz képest?

Más drágakövektől eltérően a rózsakvarc közvetlenül a lélekhez és a szívhez kapcsolódik. Segít feloldani a múltbeli sebeket és sérelmeket. Amint biztonságos és nyílt kapcsolatot létesít a szívvel, lehetővé teszi az egészséges adok-kapok létrejöttét, és önszeretet felépülését, illetve pozitív változások gyors bekövetkezését. Segít a szorosabb, mélyebb kötelék kialakításában a házastárssal, illetve partnerrel.

A rózsakvarcot nem véletlenül hívják „szívkőnek” is, mert mindent szívügyet képes megtámogatni, legyen szó az intimitásról, arról, ha az ember szeretetre, megértésre vágyik, de a lelki sebek és szerelmi csalódások gyógyítója is.

Hogyan használd?

Ha a rózsakvarcot a szerelem, a szeretkezés, szenvedély fokozására, a kapcsolat megmentéséért szeretnéd használni, létrehozhatsz egy kis szerelmi oltárt is. Helyezd a drágakövet egy kis asztalra vagy polcra, ahol nem fogják bolygatni, és tégy elé egy közös képet a kedveseddel, de akár rá is rakhatod. Legyen mellette rózsaszín gyertya és akár rózsaszirmok is.

Természeten magadon is viselheted ékszer formában – illetve marokkőként a zsebedben –, és akárhányszor megérinted, gondolj szeretettel a szerelmedre és a kapcsolatotokra. Közben pedig a kő ontja magából számos pozitív tulajdonságát.

Az is nagyon hatásos tud lenni, ha leülsz vele meditálni. Meggyújtasz egy rózsaszín gyertyát, a kezedbe veszed a követ, és vizualizálod a vágyott kapcsolatot. Ezt egészen részletekbe menően tedd, érezd, mit fogsz érezni akkor, amikor ismét minden rendben lesz köztetek.

Ezenfelül érdemes lehet kifüggeszteni az ágyatok fölé vagy a párnád/párnátok alá is beteheted éjszakára.

De ne feledd: a változás nem egyik napról a másikra fog bekövetkezni. Ahogy minden másnak, az energiával történő gyógyításnak is időre van szüksége, mire a kristály rezgései megkezdik áldásos munkájukat a lelketekben.

Végezetül, legalább hetente egyszer víz alatt mosd meg alaposan a követ, így megszabadíthatod a rárakódott káros és negatív energiáktól, és ezáltal újra feltöltődik. 

Összefoglaló: mire használhatod a rózsakvarcot?

  • Szerelmet és szenvedélyt ébreszt
  • Felerősíti az önszeretetet és a szeretet iránti fogékonyságot
  • Megszünteti a párkapcsolati félelmeket és kételyeket
  • Nyugtató hatással van az elmére
  • Erősíti a partnerrel való kötődést
  • Megértőbbé, nyitottabbá tesz a másik féllel szemben
  • Növeli a szexualitás iránti igényt
  • Enyhíti a szívfájdalmat, a szenvedést és segít az elengedésben
  • Nyitottságot és önbizalmat ad viselőjének az újrakezdéshez

Via

Érdekelnek a kristályok?

8 kristály, ami szélsebesen bevonzza a szerelmet az életedbe

10 kristály, ami megállíthatatlanul vonzza a pénzt

A 6 legjobb kristály szorongás és stressz ellen