Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Vízmérgezés

A vízmérgezés is végzetes lehet - egy 35 éves édesanya 20 perc alatt belehalt

2023. augusztus 04.

1 perc olvasás

ELLE

folyadékbevitel halál vízfogyasztás vízmérgezés dehidratáltság
A vízmérgezés is végzetes lehet - egy 35 éves édesanya 20 perc alatt belehalt
© Getty Images

Egy fiatal édesanyja vízmérgezés áldozata lett, miután rövid idő alatt az egész napra elegendő vízmennyiséget fogyasztott el.


Egy Indianában élő nő, Ashley Summers az amerikai függetlenségi napon, július 4-én kirándulni indult a családjával, de vízmérgezés következett be nála, amibe hamarosan belehalt.

A 32 fokos hőségben dehidratáltságát azzal próbálta enyhíteni, hogy 20 percen belül négy félliteres vizet ivott meg, táplálékot azonban nem vett magához. Később rosszullétre panaszkodott, családja azonban nem gondolta, hogy életveszélyes állapotba került.

A vízmérgezés ritka, de halálos kimenetelű lehet

Kirándulásuk alatt a kiszáradás jeleit tapasztalta magán, fájt a feje, szédült, és az elfogyasztott víz egyáltalán nem csillapította a szomjúságát, ezért ivott meg rövid időn belül 2 liter vizet. Hazaérkezésük után azonban összeesett a garázsban, és bár férje azonnal kórházba vitte, többé nem tért magához.

A szakemberek megállapították, hogy vízmérgezés lépett fel nála, ami a túlzott folyadékbevitel és a nátrium hiánya esetén alakul ki. Mivel felborult a szervezetében az elektrolitok egyensúlya, veséi és belső szervei nem tudták megfelelően szabályozni a víz eloszlását.

vizmergezes-elle.hu
Forrás: Getty Images

Ashley hirtelen elvesztését családja nagyon nehezen dolgozza fel, de azért osztották meg a szomorú történetüket, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a vízmérgezés sajnos akár halálhoz is vezethet.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves