Nem éri meg ujjat húzni a szállodai dolgozókkal – ők maguk árulják el, miért!
A vendéglátóipar legfőbb szabálya, hogy mindig a vendégnek van igaza. Akkor is, ha történetesen nem a legudvariasabb módon igyekszik ezt a személyzet tudtára adni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a vendéglátásban, például a szállodákban dolgozók ne tudnának visszavágni a bunkó vendégeknek – természetesen csak úgy, hogy az ne legyen feltűnő.
A brit The Sun napilap kifaggatott egy volt szállodai dolgozót arról, hogy milyen módszerekkel szokás bosszút állni a kellemetlenkedő vendégeken.
Jacob Tomsky szállodai szakértő több mint 10 évet dolgozott a vendéglátóiparban, többféle munkakörben a recepcióstól egészen a takarítóig, így széles rálátása nyílt arra, hogy a személyzet hogyan tudja „visszaadni” a kellemetlen bánásmódot a vendégeknek.
Először is fontos észben tartani, hogy a személyzet tagjai között igen nagy az összetartás, így ha az egyik területen dolgozóval akasztjuk össze a bajszunkat, könnyen lehet, hogy teljesen más oldalról érkezik majd a visszavágás.
Természetesen nyílt inzultusról szó sem eshet, csupán az apró kellemetlenségek sokasodhatnak meg. Ki-ki a maga területén tud keresztbe tenni a bunkó vendégeknek: a rendelések teljesítési ideje megnövekedhet, a szobaszervizre a kelleténél akár jóval többet is várhat a vendég.
Míg a recepción szolgálatot teljesítőknek csupán pár kattintásba telik inaktiválni például a szobanyitó kártyát, emiatt akár többször is fordulnia kell a „kedves” vendégnek.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!