Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Vendéglátás

Kitálalt a szállodai dolgozó: így állnak bosszút a bunkó vendégeken

2022. augusztus 31.

2 perc olvasás

ELLE

szálloda vendéglátás bosszú vendéglátóipar személyzet bunkó vendég
Kitálalt a szállodai dolgozó: így állnak bosszút a bunkó vendégeken
© Getty Images

Nem éri meg ujjat húzni a szállodai dolgozókkal – ők maguk árulják el, miért!


A vendéglátóipar legfőbb szabálya, hogy mindig a vendégnek van igaza. Akkor is, ha történetesen nem a legudvariasabb módon igyekszik ezt a személyzet tudtára adni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a vendéglátásban, például a szállodákban dolgozók ne tudnának visszavágni a bunkó vendégeknek – természetesen csak úgy, hogy az ne legyen feltűnő.

A brit The Sun napilap kifaggatott egy volt szállodai dolgozót arról, hogy milyen módszerekkel szokás bosszút állni a kellemetlenkedő vendégeken.

Bosszantó apróságok a szállodában

Jacob Tomsky szállodai szakértő több mint 10 évet dolgozott a vendéglátóiparban, többféle munkakörben a recepcióstól egészen a takarítóig, így széles rálátása nyílt arra, hogy a személyzet hogyan tudja „visszaadni” a kellemetlen bánásmódot a vendégeknek.

Először is fontos észben tartani, hogy a személyzet tagjai között igen nagy az összetartás, így ha az egyik területen dolgozóval akasztjuk össze a bajszunkat, könnyen lehet, hogy teljesen más oldalról érkezik majd a visszavágás.

Természetesen nyílt inzultusról szó sem eshet, csupán az apró kellemetlenségek sokasodhatnak meg. Ki-ki a maga területén tud keresztbe tenni a bunkó vendégeknek: a rendelések teljesítési ideje megnövekedhet, a szobaszervizre a kelleténél akár jóval többet is várhat a vendég.

Míg a recepción szolgálatot teljesítőknek csupán pár kattintásba telik inaktiválni például a szobanyitó kártyát, emiatt akár többször is fordulnia kell a „kedves” vendégnek.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves