A mogyoróvajat otthon, 10 perc alatt el tudod készíteni.
A házi készítésű mogyoróvaj nemcsak olcsóbb, de egészségsebb is, hiszen kerüli a hozzáadott cukrokat, olajat és tartósítószereket, melyekkel a bolti változatokban gyakran előfordulnak. Ha te is szeretnél otthon mogyoróvajat készíteni, akkor jó hír, hogy azt pillanatok alatt megteheted. Máris mutatjuk a receptet!
A földimogyorót 180 fokra melegített sütőlapon süsd kb. 10 percig, amíg enyhén aranybarna nem lsez. Ha kész, várd meg, amíg kihűl, majd tedd egy aprítóba és daráld le. A folyamat nagyjából 4-5 percet vesz igénybe. Először egy durva masszát fogsz kapni, de a keverék szépen lassan sima lesz. Menet közben kezdd el hozzáadni a mogyoró vagy kókuszolajat, ízesítsd mézzel vagy juharsziruppal, végül mehet bele a csipet só. Végül a darálást folytasd egészen addig, míg a mogyoróvaj el nem éri a kívánt állagot. A kenhető krémet tedd egy tégelybe, majd a hűtőben tárold. Nagyjából 3 hétig gond nélkül eláll. A házi mogyoróvaj kiválóan kenhető kennyére, de turmixokhoz vagy desszertekhez, például mogyorós kekszekhez is hozzá lehet adni.
A házi mogyoróvaj igazi táplálkozási bomba. A földimogyoró ugyanis gazdag fehérjében, ami ideális az edzés utáni regenerálódáshoz, de laktató nassolnivalóként is megállja a helyét. Galériánkban most megnézheted, mi mindent tud még a mogyoróvaj, amiért neked is megéri elkészíteni.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!