Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Tipp

Ezeket az üléseket foglald le a repülőgépen az utazásod során, ha pihenni szeretnél

2023. augusztus 18.

2 perc olvasás

ELLE

utazás repülőgép
Ezeket az üléseket foglald le a repülőgépen az utazásod során, ha pihenni szeretnél
© Shutterstock

Mutatjuk, hol a helyed a repülőgépen, ha az utazás során inkább aludnál vagy pihennél.


A repülés néha intenzív felkészülést igényel attól függően, hogy mire vágyunk az utazás során. Nos, abban az esetben, ha te a nyugalomnak és az alvásnak örülnél legjobban, akkor eláruljuk a legjobb trükköket, hogy kipihenhesd magad a levegőben is. Készen állsz? 

Ide foglalj helyet

Martin Seeley, a Mattress Next Day alvásszakértője elmondta, hogy a pihentető alvás érdekében érdemes a repülőgép elejére helyet foglalni, hogy ne legyünk túl közel a zajos motorokhoz. A gép eleje általában sokkal csendesebb. A legelső sorban a lábunkat is jobban kinyújthatjuk, bár az extra kényelemért már jóval több pénzt is kell kifizetni a légitársaságoknak. Fontos azonban, hogy ne is közvetlenül a wc-nél üljünk, mert ott az emberek megállnak, beszélgetnek, és felkelthetik azokat, akik pihennének. 

Töltsd le a fehér zaj alkalmazást

Egy 2021-es tanulmány kimutatta, hogy a fehér zaj javítja az alvást azok számára, akiknek a külső zajok miatt alvási nehézségei vannak. Ma már vannak különböző alkalmazások, amelyek hasznosak lehetnek repülés közben, ugyanis elnyomja a repülőgépek külső hangját.

Ne igyál alkoholt! 

Tudjuk, hogy sok ember számára egy pohár bor vagy egy doboz sör jelzi, hogy megkezdődött a nyaralás, és ez a legjobb módja annak, hogy felpörögjünk, de a szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a hidratáltság miatt érdemesebb vizet fogyasztani. Az alkohol  megzavarja az alvást, és rontja a csukott szem minőségét. Vár ránk a koktélozás a megérkezés után! 

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves