Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Utazási etikett

A szakértő elárulta, miért tilos üléscserét követelni a repülőgépen

2023. augusztus 16.

2 perc olvasás

ELLE

repülés repülő szabályok utazás etikett
A szakértő elárulta, miért tilos üléscserét követelni a repülőgépen
© Getty Images

Nem véletlen, hogy az utasoknak számos szabályt kell betartaniuk, ha repülőgépen utaznak.


Jacqueline Whitmore, a floridai Palm Beach-i Protocol School of Etiquette alapítója megosztotta, milyen viselkedés kívánatos, illetve mi okozhat kellemetlenséget a repülőgépen.

A szakértő szerint az egyik legfontosabb dolog, hogy tekintettel legyünk a másikra, de ezen kívül még számos etikett-szabályt illik betartani – akkor is, ha nem jár közvetlen büntetéssel a mellőzésük.

Így illik viselkedni a repülőgépen

A Fox Newsnak adott interjúban Whitmore elmondta, hogy bizonyos szabályokat azért kell betartania mindenkinek, hogy az utazás stresszmentes és nyugodt legyen, és hogy senki ne zavarja az utastársait.

Manapság egyre kisebbek az ülések, így meg kell tanulnunk tekintettel lenni egymásra.

Tanácsait felsorolva azzal kezdte, hogy mindenkit óvva intett attól, hogy csípős vagy erőteljes szagú ételt vigyenek magukkal fedélzetre, mert véleménye szerint a repülőn nincs bosszantóbb, mint a kellemetlen szagok elviselésének kényszere.

utazas-repulogep-elle.hu
Forrás: Getty Images

Gyakori probléma, hogy egy-egy utas máshova szeretne ülni, ezért utastársait üléscserére kéri. Ez minden esetben kellemetlen helyzetet idéz elő:

Ne feltételezze, hogy jogosult a drágább helyen ülő családtagja mellett utazni, ha ön egy olcsóbb helyért fizetett.

Whitmore emlékeztetett arra is, hogy mindenkinek joga van hátradönteni az ülését, de le- és felszálláskor, valamint étkezéskor illik egyenesen tartani az üléseket, valamint azt tanácsolta, hogy hátradöntés előtt mindenki ellenőrizze, hogy a mozdulattal nem töri-e el a mögötte ülő laptopját vagy nem üti-e meg a lábát.

A szabályok betartásával a szakértő szerint jelentősen kényelmesebbé és gondtalanabbá tehető az utazás mindenki számára.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves