Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Öveket becsatolni!

10 kérdés, amire tudnod kell a választ, ha szoktál repülőn utazni – repülési kvíz!

2024. január 23.

2 perc olvasás

Gyulai Bence

reptér repülés repülő kvíz
10 kérdés, amire tudnod kell a választ, ha szoktál repülőn utazni – repülési kvíz!
© Fotó: Shutterstock/Matej Kastelic

A repülés valamivel komplikáltabb, mint a többi utazási mód: több a szabály és tudnivaló, mint mondjuk egy buszon vagy vonaton. Teszteld magad, hogy tudsz-e mindent, amit nemcsak a rendszeres utazóknak kéne tudniuk elvileg, hanem mindenkinek, aki akár csak egyszer is felszállt egy repülőre!


A mai kvízünk témája a repülés. Ahogy az autóvezetéshez ismerni kell KRESZ szabályait, ugyanúgy a repülőn utazásnak is megvannak a saját szabályai. Ezek jó részére menet közben figyelmeztetnek is a légiutas-kísérők, úgyhogy ha rendszeresen utazol repülőn, akkor ez a kvíz valószínűleg nem lesz nehéz.

Repülési kvíz

A légiutas-kísérők munkájának a része, hogy a repülés közben végig ügyeljenek arra, hogy a repülés szabályait mindenki betartja, de persze ha az ember nyugodtan akar utazni, akkor jobban teszi, ha előre tájékozódik arról, hogy milyen szabályok vonatkoznak egyrészt általában a repülésre, másrészt konkrétan az általa választott légitársaság adott járata, valamint a reptéren töltött időre, az ott elintézendőkre.

A renitens utasok mindig extrafejfájást okoznak a légiutas-kísérőknek, mert persze szinte mindenki tudja az alábbi kvízben foglalt vagy egyszerűen csak a józan ésszel kikövetkeztethető szabályokat, de van, aki mégis áthágja őket.

10 alapvető kérdést tartalmaz az alábbi kvíz a repüléssel kapcsolatban, amit elvileg minden utasnak tudnia kell vagy érdemes. Te tudod a választ valamennyire? Próbáld ki? Mindegyik kérdésnél 4 válaszlehetőséget találsz, amik közül csak egy a helyes. Állítsd az ülésedet függőleges helyzetbe és indítsd el a tesztet!


És ha ezzel még nem muszáj leszállnod a kvízrepülőgépről, ha egyelőre nincs kedved landolni, hanem utaznál még egy kicsit tovább a játékok kék egében. Alább találsz még három ajánlatot, válassz egyet és repülj tovább!

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves