Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

KRESZ-kvíz!

Mennek még a legalapvetőbb KRESZ-szabályok? Ezzel a 10 kérdéssel tesztelheted magad

2023. június 15.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

teszt kvíz KRESZ jogosítvány
Mennek még a legalapvetőbb KRESZ-szabályok? Ezzel a 10 kérdéssel tesztelheted magad
© Fotó: Shutterstock/Esin Deniz

Ha van jogsid, akkor elvileg ennek a KRESZ-kvíznek hibátlanra kell mennie. Érdemes tesztelned a tudásod!


Ezúttal a Közúti Rendelkezések Egységes Szabályozására, azaz a KRESZ-re vonatkozóan állítottunk össze egy kvízt. Ha nincs jogosítványod, akkor azért lesz érdekes a számodra ez a játék, hogy annak ellenére, hogy nem vezetsz, tudod-e a szabályokat, ha viszont van jogosítványod, akkor talán még izgalmasabb, hogy sikerül-e valamennyi kérdésre eltalálnod a helyes választ.

KRESZ-kvíz!

Szúrópróbaszerűen teszünk fel 10 kérdést az alábbi játékban: természetesen a KRESZ valamennyi területére nem térhetünk ki a játékban. A teszt célja mindenesetre nem az, hogy a legritkább kivételeket kérdezze vissza, az egyik nagy KRESZ-teszt-mumus, a villamos például nem is szerepel benne. A jobbkezes kereszteződésekben az összes jobbról érkező járműnek elsőbbséget kell adni – plusz a balról érkező villamosnak! Na szóval nem az ilyen apróságokra megyünk rá.

Mindegyik kérdésnél 4 lehetőség közül kell kiválasztanod az egyetlen helyeset, szóval a korábbi kvízekhez képest a szabályokon nem variáltunk sokat, sőt, semennyit. Szóval az egyetlen dolgod, hogy figyeld a kérdést, figyelj a válaszokra és dönts jól! – csakúgy, mint vezetés közben.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves