Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Checking

6 dolog, amire a légiutas-kísérők végig figyelnek repülés során

2023. szeptember 30.

3 perc olvasás

ELLE

repülés légiutas-kísérő
 6 dolog, amire a légiutas-kísérők végig figyelnek repülés során
© Shutterstock

A légiutas-kísérőknek sok dolguk van a levegőben. 


Egy légiutas-kísérő elárulta, miért néznek fel és le, amikor felszállnak az emberek egy járatra. A légiutas-kísérőknek sokkal több dolguk van, mint gondolnánk, és bizony folyamatosan éberek, ugyanis minden egyes utast jól megvizsgálnak, amikor felszállnak a repülőre. Íme, a legfontosabb dolgok, amiket megnéznek.

1. Hogy valaki erős-e 

A légiutas-kísérők megjegyzik azokat az arcokat, akiket erősnek és izmosnak találnak, ugyanis nagy segítséget nyújthatnak például egy fizikai összezörrenésnél. Ezekre az emberekre forrásként tekintenek a légiutas-kísérők, akiket csendben megkérhetnek, hogy segítsenek, ha valami baj van. Szintén hasznos lehet, ha valaki rosszul lesz, és el kell vinni az ülésétől, akkor egy erős ember könnyebben felemeli.

2. A légitársaság alkalmazottja-e

Kiképzést kaptak arra vonatkozóan, hogy mit kell tenni vészhelyzetben, legyen az orvosi, mechanikai stb. Tudják, hogyan kell kezelni a helyzeteket éppolyan jól, mint én, és kiképezték őket arra, hogy azonnali "csapattagokká" váljanak, és azonnal beilleszkedjenek, ha szükséges. Számomra felbecsülhetetlen értékű erőforrást jelentenek, és szeretem tudni, kik ők és hol ülnek

– mondta Janice Bridger, légiutas-kísérő.

3. Ittas vagy rosszul van 

Van egy alapos oka annak, hogy a légiutas-kísérők miért kérik a beszállókártyát – azon kívül, hogy segítenek  megtalálni a helyet, lényegében így is lecsekkolják, hogy valaki részeg-e, hiszen beszélgetést kezdeményeznek, és sok minden kiderül. Sokan megfigyelik, hogyan reagál az utas, amikor köszöntik a járaton. Szintén fontos kiszúrni, ha valaki beteg még az indulás előtt, és erre is mindenféle trükköket alkalmaznak.

4. Fél-e valaki a repüléstől

Elég nyilvánvaló, ha valaki retteg a repüléstől, de a légiutas-kísérők dolga, hogy vigasztaló és bátorító szavakkal segítsék őket. Fontos, hogy az utas ne pánikoljon, mert lavina indulhat el, és mások is megijedhetnek, ezért érdemes mindig időben kiszúrni, ha valaki nem kezeli jól a helyzetet. 

5. Ha valaki fogyatékkal élő 

Ha valaki értelmi fogyatékossággal küzd kiszámíthatatlan dolgokat is tehet egy repülés során, ezért a légitas-kísérők ügyelnek rá, hogy ne az ajtónál üljenek. A légiutas-kísérők feladata, hogy segítség a fogyatékkal élőket, és minél kényelmesebbé tegyék az utazást számukra. Azt is ellenőrzik, hogy szükség van-e további segítségre vészhelyzetben.

6. Csinál-e bárki valami illegálisat

Bizony a légiutas-kísérők illegális alatt leginkább azt értik, hogy valaki csempészett-e kisállatot vagy alkoholt a fedélzetre, ugyanis ezek a leggyakoribbak. A légiutas-kísérők egyébként nagyon szemfülesek, ugyanis a beszállás előtt nagyjából 3-4 másodpercük van arra, hogy kiszúrják a gyanús dolgokat.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves