Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Mesekvíz

Emlékszel még a klasszikus tévés esti mesékre? 10 rajzfilm, 10 kérdés, 1 kvíz!

2024. január 17.

1 perc olvasás

Gyulai Bence

mese rajzfilm retro kvíz
Emlékszel még a klasszikus tévés esti mesékre? 10 rajzfilm, 10 kérdés, 1 kvíz!
© Fotó: YouTube/Benzoldog

Ha rémlik gyerekkorodból a TV Maci, akkor minden bizonnyal megvan az a sok-sok külfönféle mese is, amiket ez az ikonikussá vált szignál vezetett be annak idején minden este a Híradó előtt.


A TV Maci 1963-ban jelent meg először a Magyar Televízióban az Esti mese főcímében. Ebben a kvízben olyan rajzfilmekről találsz 10 kérdést, amiket ő vezetett fel a '70-es, '80-as, illetve a '90-es évek gyerekeinek.

Esti mese – kvíz!

Meglepően sok minden megtalálható a YouTube-on ennek az időszaknak a gyerekműsoraiból, kezdve persze az Esti mese különböző szignáljain.

Az ebben a kvízben említett valamennyi mese szintén megtalálható a YouTube-on, de hogy tudd, hogy mire szeretnél rákeresni, előbb inkább játszd végig a játékot! Előre szólunk, hogy bár mind a legfiatalabb korosztálynak szól, lesz benne olyan is, amit nem a TV Maci vezetett be, de természetesen ez lesz a jellemző a zömére.

A jól bevált kvízformátumon nem változtattunk, szóval a szokásos négyválaszos tesztre számíts, azaz minden kérdéshez négy válaszlehetőség lesz, és ezek közül tippelhetsz majd a helyes válaszra. Készülj fel, mert ha elég idős vagy hozzá, akkor gyerekkori emlékek tömkelege fog mindjárt megrohanni! Indítsd el a játékot, próbáld ki, emlékszel-e az összes válaszra!

És mi passzol egy ilyen kvíz utánra? Hát természetesen további három kvízajánlat, valamint az alábbi videó.

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves