Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

NO!

6 dolog, ami tilos a repülőgépen a légiutas-kísérők szerint

2023. november 02.

3 perc olvasás

ELLE

repülés repülőgép légiutas-kísérő
 6 dolog, ami tilos a repülőgépen a légiutas-kísérők szerint
© Shutterstock

A légiutas-kísérőket ezekkel a dolgokkal lehet feldühíteni. 


Fontos beszélni a repülési etikettről. Sajnos néha akarva-akaratlanul sikerül az utasoknak kiakasztaniuk a légiutas-kísérőket. Most egy egykori stewardess a Redditen beszélt azokról az íratlan szabályokról, amiket érdemes mindenkinek betartnai. 

1. Ne foglalj helyet az első osztályon, ha nem oda szól a jegyed

Nos, nehéz elhinni, de többen bepróbálkoznak, mint gondolnánk. Ebből szoktak lenni a nagy repülőgépes viták, amelyek később futótűzként terjednek a TikTokon vagy az Instagramon. Az egykori légiutas-kísérő röviden-tömören megfogalmazta, miért nem szabad elkövetni ezt a hibát.

Kínos helyzetbe fogsz kerülni...

– írta a Redditen.

Ne igyál teát vagy kávét

Egy hosszú út során különösen jól eshet egy finom tea vagy kávé, sőt az utóbbi leginkább akkor, ha már nagyon fáradtnak érezzük magunkat. A légiutas-kísérő azonban most elárulta, miért lehet az egyik legrosszabb döntés kávét és teát rendelni a járatunkon.

Én személy szerint nem innám meg a repülőgép ivóvizét. Szóval a teát, kávét... kerülném. A víz nem olyan rossz, de valójában milyen gyakran tisztítják a tartályokat?

– magyarázta Adrienne.

3. A Mile High Club...

Megdöbbenénk, ha pontos számot tudnánk azzal kapcsolatban, hogy hány ember folytatott már szexuális tevékenységet egy repülőgépen. Nos, érthető módon a légiutas-kísérő kiemelte, hogy kevés az esély rá, hogy ne vegyék észre, ha két ember besurran a mosdóba. 

Nagyjából láthatjuk, hogy mindenki mit csinál a gépen. Könnyen látnám, hogy két ember megy be a mosdóba.

4. Ne használd a mosdót felszállás közben

Mindenki, aki utazott már repülővel tudja a szabályt: biztonsági övek bekapcsolva, és szép türelemmel ülnünk kell a helyünkön, amíg a pilóta nem adja meg a jelzést, hogy minden rendben van a felszállást követően. Rendkívül zavaró a légiutas-kísérők számára, ha valaki a felszállás közben szeretné használni a mosdót, és bizony nagy viták is lehetnek belőle, de a szabály az szabály.

5. Ne egyél közvetlenül az asztali tálcákról

Egy másik fontos dolog a kávé és a tea fogyasztása mellett. Az igazság az, ha igazán szeretnél figyelni a higiéniára, akkor nem biztos, hogy a legjobb ötlet, ha az asztali tálcákon fogyasztod el a reggelidet, ebédedet vagy a vacsorádat. Ennek nagyon egyszerű oka van.

Az éjszakai személyzet takarítja a repülőgépet. De azt mondanám, hogy az éjszakai tálcákat nagyon ritkán szokták

– magyarázta az egykori légiutas-kísérő. 

6. Ne foglalj hátulra helyet, ha félsz a turbulenciától 

Lássuk be, hogy egyikünk sem szereti a rizikós helyzeteket, de az mindig megnyugtató, hogy biztonságosabb repülőre ülni, mint autót vezetni. Azonban annak, aki különösen fél a turbulenciától, érdemesebb a repülőgép elejére helyet foglalni.

Próbálj helyet foglalni a repülőgép elején. A turbulencia mindig a repülőgép hátuljában lesz a legrosszabb

– osztotta meg a hasznos tanácsot Adrienne.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves