Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Tünet

A rák egyik jele alvás közben jelentkezhet, sokan figyelmen kívül hagyják

2024. március 30.

2 perc olvasás

ELLE

alvás rák rákbetegség
A rák egyik jele alvás közben jelentkezhet, sokan figyelmen kívül hagyják
© Shutterstock

A rák néha furcsa tünetekkel jelentkezik. 


A rák egy alattomos betegség, ám vannak tünetek, amelyeket sokan figyelmen kívül hagynak, mert nem gondolják, hogy komoly dolog állhat a háttérben. Most eláruljuk, mi az a tünet, ami alvás közben jelentkezhet, és az orvosok nem győzik felhívni rá a figyelmet.

Ezt kell tudni a veserákról

A veserák a 6. leggyakoribb daganattípus férfiak és 10. a nők körében, az újonnan diagnosztizált onkológiai megbetegedések 5- és 3%-át teszi ki. Évente világszerte közel 400.000 új beteget diagnosztizálnak, több, mint egy harmaduk esik a betegség áldozatául. A kór leginkább 60-70 éves kor között, nagyobb arányban férfiaknál jelenik meg. A korai vesedaganat azonban nem jár tünetekkel – írják a Pfizer oldalán.

A veserák egyik tünete, hogy a betegek sokat izzadnak, beleértve az éjszakai izzadást is. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezt a tünetet, valamint a veserákkal összefüggésbe hozható többi tünetet számos más betegség is okozhatja.

Ezeket a tüneteket sem szabad figyelmen kívül hagyni

  • Vér a vizeletben
  • Csomó vagy a duzzanat a háton, a bordák alatt vagy a nyakon
  • Nem múló fájdalom a bordák és a derék között
  • Étvágytalanság vagy fogyás ok nélkül
  • Fáradtságérzet vagy energiahiány
  • Magas láz, amely nem múlik el

Ezek a tünetek nagyon hasonlítanak a vesegyulladáshoz, amely szintén súlyos lehet, ha nem kezelik. Mindenképpen a kellemetlen és fájdalmas tünetekkel orvoshoz kell fordulni, különösen akkor, ha több napja vagy hetek óta nem múlnak el.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves