Mutatunk egy finom, de egyszerű levest, amiért nem véletlenül rajonganak annyian.
Egy finom leves kifejezetten jól jön a hideg időben. Most az internet erre az egyszerű receptre kattant rá. A krémes, meleg ételhez csupán három hozzávalóra van szükség, az elkészítése pedig igazán egyszerű.
A különleges leves egy újragondolt chilis bab, ami ízében, és összetevőiben is hasonlít a klasszikus ételre, de mégsem tart annyi ideig az elkészítése.
Elsőként a darált marhahúst kell megfőzni. Tedd egy serpenyőben, és kezd el melegíteni, várd meg, amíg levet enged, majd takard le egy fedővel. Nagyjából 10-15 percet kell főzni alacsony lángon. Miután megfőtt szűrd le, nem jó, ha vizes.
Ha ezzel elkészültél, szeleteld fel a paradicsomot, és tedd egy edénybe, majd keverd össze a babkonzervvel. Lehet külön chilis babhoz használt konzervet kapni, ez kicsit pikánsabb. Ha szereted a csípősebb ételeket, akkor egy kevés chilit felszeletelhetsz, vagy használhatsz szárított fűszert.
A babhoz és a paradicsomhoz add hozzá a húst, majd kezd el az egészet főzni. A paradicsom idővel levet ereszt, ahogyan a konzervnek is van leve, így nem szükséges pluszban vízzel felönteni. Ám, ha úgy látod szükséges, egy kevéssel felpótolhatod a levet. Közepes lángon kezd el főzni, majd várd meg, amíg felforr. Ez nagyjából 30 perc. Ha kész, szórd meg sóval, és borssal, esetleg adhatsz hozzá egy kevés chilit.
Tálald reszelt sajttal, és tejföllel, vagy apróra vágott tortilla chipssel, esetleg friss zöldhagymával.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!