Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

RECEPT

Az olaszok szerint ez az egy hozzávaló az autentikus spagetti szósz titka

2023. február 01.

2 perc olvasás

Kurucz Barbara

olasz recept paradicsom tészta tésztaétel paradicsomszósz
  Az olaszok szerint ez az egy hozzávaló az autentikus spagetti szósz titka
© Shutterstock

Az olasz spagetti méltán híres, a tökéletes paradicsomszósz elkészítésével pedig már sokan próbálkoztak. Most mutatjuk a receptet, ami az olaszok szerint elképesztően finommá teszi a tésztát! 


Ha az olasz konyhára gondolunk, a legtöbb embernek a spagetti és a pizza jut először eszébe. Mindkét étel egyik fontos része a paradicsomszósz, amit annyira nem is egyszerű elkészíteni. A tökéletes íz és állag eltalálása sok gyakorlást igényel, ám ezzel a három hozzávalós recepttel fejedelmi lesz a tészta!

Ettől lesz tökéletes a spagetti

A paradicsomszószhoz nagyon fontos a friss paradicsom, illetve a fűszerek. Az olaszok kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a paradicsomnak, hiszen az egész étel sikere ettől függ. De van még egy dolog, ami sosem maradhat ki a szószból, az a vaj. A hozzávalótól nagyon krémes lesz a paradicsomszósz. 

Hozzávalók

  • ½ hagyma
  • 400 gramm paradicsom
  • 35 gramm vaj

Elkészítés 

Elsőként megtisztítjuk a hagymát, majd félbevágjuk. A hagymát nem kell túlságosan apróra szeletelni, elég negyedelni. Ezután a megmosott, felezett paradicsomot, a hagymával és a vajjal együtt egy lábasba tesszük, majd elkezdjük főzni közepes fokozaton. Miután felfőtt, levesszük a legalacsonyabb fokozatra, és melegítjük tovább. 

Nagyjából 45 percig kell főzni a szószt alacsony fokozaton. Míg fő, időként érdemes megkavarni, a nagyobb paradicsomokat szétnyomni az edény falán. Ilyenkorra a folyadék nagy része már elpárolog, a vaj pedig aranybarnává válik a szósz tetején. A nagyobb hagymadarabokat kanál segítségével el lehet távolítani, majd sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A szószt ezután szitán átpasszírozzuk. 

A hagyományos olasz paradicsomszószt nem szükséges semmilyen más fűszerrel kiegészíteni. Miután elkészült, mehet a tésztára, esetleg egy kis bazsalikom kerülhet rá


Via
 

Neked ajánljuk

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves