Az olasz spagetti méltán híres, a tökéletes paradicsomszósz elkészítésével pedig már sokan próbálkoztak. Most mutatjuk a receptet, ami az olaszok szerint elképesztően finommá teszi a tésztát!
Ha az olasz konyhára gondolunk, a legtöbb embernek a spagetti és a pizza jut először eszébe. Mindkét étel egyik fontos része a paradicsomszósz, amit annyira nem is egyszerű elkészíteni. A tökéletes íz és állag eltalálása sok gyakorlást igényel, ám ezzel a három hozzávalós recepttel fejedelmi lesz a tészta!
A paradicsomszószhoz nagyon fontos a friss paradicsom, illetve a fűszerek. Az olaszok kiemelt jelentőséget tulajdonítanak a paradicsomnak, hiszen az egész étel sikere ettől függ. De van még egy dolog, ami sosem maradhat ki a szószból, az a vaj. A hozzávalótól nagyon krémes lesz a paradicsomszósz.
Elsőként megtisztítjuk a hagymát, majd félbevágjuk. A hagymát nem kell túlságosan apróra szeletelni, elég negyedelni. Ezután a megmosott, felezett paradicsomot, a hagymával és a vajjal együtt egy lábasba tesszük, majd elkezdjük főzni közepes fokozaton. Miután felfőtt, levesszük a legalacsonyabb fokozatra, és melegítjük tovább.
Nagyjából 45 percig kell főzni a szószt alacsony fokozaton. Míg fő, időként érdemes megkavarni, a nagyobb paradicsomokat szétnyomni az edény falán. Ilyenkorra a folyadék nagy része már elpárolog, a vaj pedig aranybarnává válik a szósz tetején. A nagyobb hagymadarabokat kanál segítségével el lehet távolítani, majd sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A szószt ezután szitán átpasszírozzuk.
A hagyományos olasz paradicsomszószt nem szükséges semmilyen más fűszerrel kiegészíteni. Miután elkészült, mehet a tésztára, esetleg egy kis bazsalikom kerülhet rá.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!