Ezzel az alap olasz tészta recepttel nem lehet mellélőni!
A Penne arrabbiata határozottan az egyik legjobb olasz tésztaétel, ami akár egy hétköznap este is tökéletes vacsora lehet. A jó hír, hogy nagyjából 30-40 perc alatt összedobható, tele van ízekkel, de pénztárcabarát is! Mutatjuk, hogyan készítheted el.
A Penne arrabbiata fűszeres paradicsomszószban megforgatott tésztaétel. A chilipehely miatt kicsit csipős lesz a végeredmény, de ez fogja igazán különlegessé tenni!
Egy nagy serpenyőben felforrósítod az olívaolajat, és amikor elkezd csillogni, hozzáadhatod a fokhagymát, majd körülbelül 2 percig pirítsd. Ezután beleteheted a chilipelyhet. Közepes lángon főzz, körülbelül 60 másodpercig. Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne barnuljon meg.
Add hozzá a sűrített paradicsomot, sózd meg, és tedd bele fekete borsot, majd jól keverd össze. Közepes lángon 15 percig főzd, amíg kissé megpuhul. Az egész paradicsomokat törd össze, és időnként keverd meg. Amíg a szósz fő, egy evőkanál sóval nekiláthatsz a tésztának. Kulcsfontosságú elem a tésztavíz, tegyél félre egy fél csészével, mielőtt a tésztát leszűröd. Vigyázz, hogy a tésztát ne főzd túl, "al dente" legyen, azaz nem nyers, de nem is kemény.
Ezt követően kóstold meg az arrabiata szószt, majd ízlés szerint fűszerezd be, utána keverd hozzá a tésztát és a friss petrezselymet vagy bazsalikomot. Ezt követően tálalhatod az ételt extra reszelt parmezán sajttal is, de van még valami, amire szükséged lehet.
Próbáltad már kakukkfűvel? Ha valami nagyon különlegesre vágysz, egy keveset adhatsz hozzá, mert remekül ízesíti az ételt. A fél marék friss bazsalikomlé vagy az extra parmezán sajt szintén nagyon egyedivé teszi az ízvilágát. Érdemes kísérletezgetni!
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!