Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Étel

Ezt a tészta receptet próbáld ki, ha Olaszországot szeretnéd a tányérodon

2022. november 26.

2 perc olvasás

ELLE
étel recept tészta
Ezt a tészta receptet próbáld ki, ha Olaszországot szeretnéd a tányérodon
© Shutterstock

Ezzel az alap olasz tészta recepttel nem lehet mellélőni! 


A Penne arrabbiata határozottan az egyik legjobb olasz tésztaétel, ami akár egy hétköznap este is tökéletes vacsora lehet. A jó hír, hogy nagyjából 30-40 perc alatt összedobható, tele van ízekkel, de pénztárcabarát is! Mutatjuk, hogyan készítheted el. 

A hozzávalók listája

  • 220 gramm penne
  • 1 doboz jó minőségű paradicsom konzerv
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1/2 teáskanál chilipehely
  • 2 evőkanál olívaolaj vagy extra szűz olivaolaj, plusz még egy kevés a csepegtetéshez
  • friss petrezselyem vagy friss bazsalikom (opcionális)
  • 1/4 teáskanál só, plusz ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
  • a kiszolgálásnál mehet 2-3 evőkanál parmezán vagy pecorino sajt

Elkészítési mód

A Penne arrabbiata fűszeres paradicsomszószban megforgatott tésztaétel. A chilipehely miatt kicsit csipős lesz a végeredmény, de ez fogja igazán különlegessé tenni!

Egy nagy serpenyőben felforrósítod az olívaolajat, és amikor elkezd csillogni, hozzáadhatod a fokhagymát, majd körülbelül 2 percig pirítsd. Ezután beleteheted a chilipelyhet. Közepes lángon főzz, körülbelül 60 másodpercig. Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne barnuljon meg.

Add hozzá a sűrített paradicsomot, sózd meg, és tedd bele fekete borsot, majd jól keverd össze. Közepes lángon 15 percig főzd, amíg kissé megpuhul. Az egész paradicsomokat törd össze, és időnként keverd meg. Amíg a szósz fő, egy evőkanál sóval nekiláthatsz a tésztának. Kulcsfontosságú elem a tésztavíz, tegyél félre egy fél csészével, mielőtt a tésztát leszűröd.  Vigyázz, hogy a tésztát ne főzd túl, "al dente" legyen, azaz nem nyers, de nem is kemény.

Ezt követően kóstold meg az arrabiata szószt, majd ízlés szerint fűszerezd be, utána keverd hozzá a tésztát és a friss petrezselymet vagy bazsalikomot. Ezt követően tálalhatod  az ételt extra reszelt parmezán sajttal is, de van még valami, amire szükséged lehet. 

+1 tipp, hogy különleges legyen a jól bevált recept

Próbáltad már kakukkfűvel? Ha valami nagyon különlegesre vágysz, egy keveset adhatsz hozzá, mert remekül ízesíti az ételt. A fél marék friss bazsalikomlé vagy az extra parmezán sajt szintén nagyon egyedivé teszi az ízvilágát. Érdemes kísérletezgetni!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves