A mézet tényleg nem szabad fémkanállal enni?
A méz fogyasztásával kapcsolatban már számos teória látott napvilágot. Sokszor hallani, hogy nem szabad hevíteni, sötét üvegben, fénytől távol kell tárolni, emellett egyes elképzelések szerint nem lehet fémkanállal enni. Na, de mi ebből az igazság? A fémkanállal kapcsolatban például egyértelműen kijelenthető, ez bizony csak mese, ugyanis semmiféle kárt nem tesz a mézbe.
Az elképzelés, mely szerint a fém káros a mézre, azon az elgondoláson alapult, hogy a méz valamiféle reakcióra képes lépni a fémmel. Állítólag ennek következtében megváltozhat a méz íze, összetétele és veszíthet a benne található jótékony tápanyagokból. Ez akár igaz is lehetne, azonban fontos kiemelni, hogy a mézfeldolgozási folyamat fémeszközök használatán alapul, gyakorlatilag a mézöntéstől, egészen a tárolásig minden fém segítségével történik.
A szakértők szerint pedig a méz ezen folyamatok során semmit nem veszít a jótékony tulajdonságaiból, így kizárt, hogy a fémkanállal érintkezve bármi baj történne vele. Szóval, nyugi a világon semmi nem történik, ha te a mézet fémkanállal szeded ki az üvegből. A méz ugyanolyan édes, sűrű és finom marad.
Nos, valójában ez inkább szokás, mintsem szükséglet. A fakanalas megoldásnak megvan a maga nosztalgikus varázsa, rusztikus melegsége, amit a fém nem képes pótolni. Gondolj csak bele, a mézcsorgatók is jellemzően fából készülnek. Funkcionális szempontból azonban tényleg teljesen mindegy, mivel kanalazod a mézet. A szervezeted egyáltalán nem fogja észrevenni a különbséget, hiszen a méz pontosan olyan lesz, mint amilyennek lennie kell.
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!