Ha valami igazán egyedire, természetesre és finomra vágysz, akkor a kenhető mézes krémest ki kell próbálnod.
A mézes krémes igazi csemege minden édességkedvelő számára. Ami pedig a legjobb, hogy ez a finomság konkrétan egyetlen összetevőből – mézből – készül.
A kenhető mézes krémes elkéeszítéséhez gyakorlatilag semmi másra nem lesz szükséged mint egy üveg mézre, valamint egy kézi vagy tálas mixerre. A gyártási folyamat hihetlenül egyszerű, maximum egy kis türelmet igényel. Fontos, hogy alapanyg gyanánt minőségi mézet válassz, ha pedig ez megvan, akkor kézi vagy vagy tálas mixer segítségével keverd addig, amíg krémes állagot nem kapsz.
Az elkészült mézes krémes többféle módon is felhasználható: kenheted bátran kenyérre, hozzáadhatod gyümölcssalátákhoz, de például palacsintán vagy a gofrin öntetként is mennyei. Tehetsz belőle egy keveset a muffintésztéba is, hogy extra nedvességet, ízt és édességet adj a süteménynek, de akár a reggeli zabpelyhedbe is rakhatsz belőle.
A mézet egyébként már évszázadok óta nagyra tartják gazdag tápértéke és gyógyászati tulajdonságai miatt. Természetes formában előforduló cukrokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat tartalmaz, melyek nagyszerűen támogatják a szervezetet, erősítik az immunrendszert.
Bár még csak október közepe van, de a napok szélsebesen robognak, ami azt jelenti, hogy hamarosan beköszönt a tél, a karácsony, ami egyben a mézeskalács szezon is. A mézeskalács igazi ünnepi klasszikus, amit nem érdemes kihagyni a menüből. Ha szuper mézeskalács receptet keresel, akkor jó hír, hogy itt az ELLE oldalán is találsz egyet, ráadásu annyira egyszerű, hogy képtelenség elrontani. A receptért kattints IDE!
(via)
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!