Megmutatjuk Ipsits Anita palacsintareceptjét, amit akár gluténérzékenyek is elkészíthetnek.
A palacsinta sokak kedvence, hiszen az egyik legkönnyebben elkészíthető édesség. Az alaprecept csupa olyan dologból áll, ami mindig megtalálható a konyhában. Sokféle dologgal fogyasztható, ettől függően lehet reggeli, desszert a vacsora után vagy egy gyors uzsonna.
Most egy gluténmentes verziót mutatunk, ez Ipsits Anita életmód-tanácsadó receptje. Az alaprecepthez hasonlóan gyorsan kikavarható a tészta, mégis sokkal egészségesebb, mint a fehér liszttel készült palacsinták.
Elsőként melegítsünk fel a palacsintasütőt. Majd mérjük ki a vizet egy tálba, adjuk hozzá a sót és az édesítőt. Sós palacsintát is készíthetünk, ebben az esetben elhagyhatjuk az édesítőt. Miután ez megvan, adjunk hozzá a 100 gramm lisztkeveréket, és kézi habverővel dolgozzuk csomómentesre. Pihentessük a masszát 5 percig.
Fújjuk ki olajjal a palacsintasütőt, majd melegítsük fel közepes hőfokra. Terítsünk el egy adag a tésztát serpenyőben, majd az első oldalát kb. 2-2,5 percig, a másik oldalát kb. 0,5-1 percig süssük. Akkor tudjuk megfordítani, ha a széle már penderedik.
Vigyázzunk, hogy ne legyen túlságosan forró a palacsintasütő, mert úgy apró lyukak keletkezhetnek a palacsintatésztán!
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!