Ipsits Anita vegán kókuszgolyó receptjét imádni fogod!
A kókuszgolyó sokak kedvence, hiszen hamar elkészül, és csak pár hozzávaló kell hozzá. Az extrákkal pedig könnyedén a saját ízlésedre szabhatod. Most Ipsits Anita verzióját mutatjuk meg, amit nem lehet megunni.
A sütemény vegán, glutén-, tej- és tojásmentes. Nagyon hamar elkészíthető, így még akkor is összedobhatod, ha épp váratlan vendégek toppannak be.
A száraz hozzávalókat kimérjük egy tálba, és összekeverjük. Egy másik tálba kimérünk 50 gramm kajszibarack lekvárt. Felforraljuk a kókusztejet, melegítés közben folyamatosan figyeljük, amint forrni kezd, vegyük le. Nagyon hamar elpárolog. Előfordulhat, hogy még így is hozzá kell majd egy kevés kókusztejet önteni.
Ehhez hozzáöntjük a baracklekvárt, és alaposan összekeverjük. Miután kész, hozzáadagoljuk a korábban összekevert száraz hozzávalókat, addig dolgozzuk, amíg a massza egyneművé nem válik.
Ha összeállt a tészta, akkor golyókat formálunk belőle. Nagyjából kilenc darab lesz belőle. Kókuszreszelékbe hempergetjük őket, és el is készült.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!