Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Wedding Season

Ezzel a trükkel döntsd el, hogy kit hívsz meg az esküvődre

2023. július 27.

3 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

esküvő család ünnep esküvői vendéglista sértődés
Ezzel a trükkel döntsd el, hogy kit hívsz meg az esküvődre
© Getty Images

Az esküvő szervezésekor az egyik leglényegesebb kérdés, kit hívj meg, és ezt eldönteni nem is annyira egyszerű…


Amikor elkezded megszervezni az esküvőd, már az elején rá kell döbbenned, hogy nem hívhatsz meg mindenkit, hacsak nem rendelkezel határtalan idővel, hellyel és anyagi forrással.

Kétségbeejtőnek tűnhet, hogy mi alapján döntsd el, kik legyenek jelen, és hogyan oldd meg, hogy ne legyen sértődés, de az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venned, amikor egy-egy vendégcsoport összetételén gondolkozol.

Az esküvői vendéglista összeállítása

Az alábbi kérdések megválaszolásával könnyen eldöntheted, hogy az egyes kategóriákba tartozókkal szeretnél-e együtt ünnepelni, kit illik meghívni, és ki az, akit nyugodtan kihúzhatsz a vendéglistáról:

1. Családtagok

Az esküvő egy intim pillanat, így a legfontosabb, hogy a család jelen legyen, ezen belül is a legközelebbi hozzátartozóid. Ide nemcsak a vér szerinti rokonok, hanem a házastársak is beletartoznak, tehát a nagybátyád mellett illik meghívni a feleségét is. A családtagok ismernek és szeretnek gyerekkorod óta, ők a legfontosabbak az életedben, ráadásul legnagyobb eséllyel ők fognak megsértődni, ha nem hívod meg őket.

2. Barátok

A barátok, a haverok és az ismerősük külön-külön kategóriába tartoznak. Azok a barátok, akik ismernek és szeretnek, és akikkel megosztod az életed fontos eseményeit akár napi szinten, akár hosszabb távlatban. Talán bizonyos időszakokban elsodort egymástól az élet, de lehetnek életre szóló barátaid is, akiket nyilvánvalóan meghívsz egy ilyen eseményre. Ugyanakkor azok, akiket meglepett, hogy egyáltalán a randin túl vagy valakivel, valószínűleg nem vesznek részt az életedben olyan mértékben, hogy helyük legyen az esküvődön.

eskuvo-elle.hu
Forrás: Getty Images

A szüleid barátait abban az esetben hívd meg, ha a szüleidnek fontos, hogy ők is ott legyenek, illetve ha könnyedén be tudod őket illeszteni a társaságba, és anyagilag is belefér a keretbe a megvendégelésük.

3. Munkatársak

Talán ezt a kérdést a legkönnyebb eldönteni: ha gyakran lógtok együtt a munkán kívül is, és szinte már barátok vagytok, akkor evidens, hogy meg fogod őket hívni. Ha viszont szigorúan csak a munka miatt érintkeztek, akkor egy ennyire személyes eseményen semmi keresnivalójuk, és valószínűleg ők is kellemetlenül éreznék magukat, ha udvariasságból mégis megjelennének.

4. Különleges személyek

Előfordulhat, hogy olyan személyek is vannak az életedben, akik talán nem tartoznak a legszorosabb baráti körödhöz, ugyanakkor a személyiségük vagy a humoruk miatt elképzelhetetlennek tartod nélkülük az esküvőt. Ha úgy érzed, szükséged van rájuk ezen a napon, ne gondolkodj sokat: hívd meg őket, hiszen örömet okoznak majd a jelenlétükkel.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves