Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

DRESS CODE

4 dolog, amit sosem szabad viselni egy esküvőn

2023. május 31.

3 perc olvasás

Kurucz Barbara

divat esküvő dress code menyasszony vendég
4 dolog, amit sosem szabad viselni egy esküvőn
© Shutterstock

Megtalálni a tökéletes ruhát az esküvőre nem egyszerű, most eláruljuk azokat a darabokat, melyeket nem ajánlott viselni.


Az elmúlt években az esküvői vendégekre vonatkozó öltözködési szabályok fellazultak, de még mindig vannak dolgok, amiket nem ajánlanak a szakértők. Most adunk pár tippet, ami megkönnyítheti a ruhaválasztást. 

Így válassz ruhát az esküvőre 

A divatszakértők abban egyetértenek, hogy fontos, a vendég ne ragyogja túl a menyasszonyt vagy a párt. Jó, ha a ruha stílusa passzol az esküvő tematikájához, és a kényelemre sem árt odafigyelni. Bár a szigorú szabályok fellazultak, és manapság a világos árnyalatú ruhák sem feltétlenül okoznak problémát, azért minden esetben jobb egyeztetni a párral. 

Fehér ruha 

Általános szabály, hogy nem illik fehéret viselni az esküvőn. Sokan a világos színeket is tiltólistára teszik, így a bézst, elefántcsontszínt sem ajánlják. Manapság sok menyasszony választ törtfehér ruhát, így egy bézs darabbal elég könnyen kellemetlen szituációba kerülhet a meghívott. 

Természetesen előfordulhat, hogy a pár kifejezetten kéri, hogy a vendégek világos árnyalatban érkezzenek, ilyen esetekben el lehet térni ettől a szabálytól. 

A fehér mellett van még két tiltólistás szín, a piros és a fekete. Ezekkel kapcsolatban sokat változtak a szabályok. Feketét már egyre gyakrabban választanak, így ebből már nem szokott probléma lenni. Ám nagyon fontos, hogy a vásárlás előtt a mindig kérjük ki a menyasszony véleményét, így elkerülhetőek a kellemetlen szituációk. 

Túl merész ruha

A túlságosan rövid, mélyen dekoltált ruhákat nem ajánlják a szakértők, hiszen ezek a darabok legtöbbször nem túl elegánsak. Ugyanaz vonatkozik az átlátszó, flitteres és neonszínű ruhákra is. Ezek a ruhadarabok akaratlanul is felhívják magukra a figyelmet, és elvonják a reflektorfényt a párról. A flitteres ruhák egyetlen esetben jöhetnek szóba, ha a házasulandó pár fesztivál tematikájú esküvőt tart, ilyen esetben más a dresszkód. 

Nem passzol a ruha a dresszkódhoz 

Manapság sok pár tart tematikus esküvőt, vagy választ olyan helyszínt, ami megkívánja a különleges dresszkódot. Ennek ellenére sokan nem figyelnek erre oda, és túlságosan elegáns, vagy hétköznapi ruhában érkeznek. A szakértők szerint erre különösen figyelni kell, hiszen egy hosszú estélyi például könnyen okozhat kellemetlen perceket, ha a menyasszony ruhája visszafogottabb. 

Kényelmetlen darabok 

A szakértők szerint még manapság is sok vendég elköveti azt a hibát, hogy a ruhája túlságosan szűk, vagy a fazon miatt érzi magán kínosan, ez pedig rányomja a bélyegét az egész estére. Fontos, hogy a személyes stílusunkhoz passzoló ruhát válasszunk, ami mégis illeszkedik az alkalomhoz.

Ugyanez vonatkozik a cipőkre, a kényelmetlen, nagyon magas sarokkal rendelkező lábbelik csak kínszenvedéssé teszik az eseményt. Ajánlott olyan darabot választani, amiben nem okoz problémát a séta, az új cipőt az esküvő előtt mindig érdemes betörni. 


Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves