Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Wedding Season

7 dolog, amit sosem szabad megtenni egy esküvőn

2023. június 15.

3 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

vendég esküvő szabályok etikett illemszabályok
7 dolog, amit sosem szabad megtenni egy esküvőn
© Forrás: Shutterstock

Az esküvő mindenki számára egy különleges esemény, ezért van néhány szabály, amit minden vendégnek illik betartania.


Ha meghívót kaptál egy esküvőre és el is fogadod azt, bármilyen kapcsolatban is vagy a párral, igyekezned kell mindent megtenni annak érdekében, hogy minél gördülékenyebb legyen a lebonyolítás. Ezt azt jelenti, hogy nem okozol semmilyen kellemetlenséget senkinek, legfőképpen a párnak, és betartod az alábbi illemszabályokat is.

Az esküvő ismert és kevésbé ismert etikettszabályai

1. Ne érkezz túl korán!

30 perccel a ceremónia előtt bőven ráérsz megérkezni. Ha ennél korábban jelensz meg a helyszínen, kínos pillanatokat okozhatsz a házigazdáknak, akik esetleg még nem állnak készen mindenre. A menyasszonyt lehetőleg ne terheld még azzal is, hogy az utolsó nyugodt pillanatokban a túl korán érkezett vendégekkel kell foglalkoznia.

eskuvo
Forrás: Shutterstock

2. Ne késs el!

Ha nem érsz oda az esküvő előtt 10 perccel, inkább már ne próbálj meg bemenni. Az egész eseményt tönkreteheti, ha a menyasszonnyal vagy a vőlegénnyel egyszerre sétálsz be, a borzasztó fotókról nem is beszélve: a bevonulásuk helyett téged fognak megörökíteni, aminek senki nem fog örülni.

3. Ne fotózz!

Ne videózz vagy fotózz a szertartáson. A legtöbb pár szakembereket szerződtet, hogy megörökítsék a nagy napjukat. A munkájukat és a párról készülő fotókat is tönkreteheti, ha a vendégek mobillal a kezükben próbálnak mindent rögzíteni a háttérben.

4. Ne viselj fehér ruhát!

Ez egyértelműnek tűnik, de nem árt emlékeztetni rá mindenkit. Semmi sem néz ki rosszabbul, mint az, ha a képeken fehér ruhában állsz a menyasszony mellé. Ez az ő napja, hagyd ragyogni! Te pedig cserébe a világ összes színe közül választhatsz.

5. Ne vigyél magaddal váratlan vendégeket!

Nincs annál udvariatlanabb dolog, mint egy esküvői meghívásra két ember nevében válaszolni. Ha szeretnéd magaddal vinni a párod, inkább kérdezz rá, ahogyan arra is, hogy gyerekeket szívesen látnak-e az eseményen – sokan ugyanis nemkívánatosnak tartják a gyerekzsivajt a szertartáson.

eskuvo
Forrás: Shutterstock

6. Ne tarts spontán beszédet!

Ha a pár nem kért fel rá, ne akarj nyilvánosan beszédet tartani. Valószínűleg azokat kérték fel erre a feladatra, akiket igazán szerettek volna, így semmi szükség rá, hogy megszólítsd a vendégeiket, akiket talán nem is ismersz.

7. Ne rúgj be!

Talán ez is egyértelműnek tűnik, de az ünneplés közben sokan hajlamosak megfeledkezni arról, hogy mennyire kellemetlen helyzetbe hozzák magukat és a párt is, ha önkívületben mulatnak. Ha a bárszemélyzet vagy egy barátod jelzi, hogy nem kéne többet innod, fogadd meg a tanácsát!

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves