Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Wedding Season

5 illetlen dolog, ami mindig tilos egy esküvőn

2023. július 14.

2 perc olvasás

Szentkuty Nikolett

lagzi etikett
5 illetlen dolog, ami mindig tilos egy esküvőn
© Getty Images

Ha meg vagy hívva egy esküvőre, muszáj betartanod néhány szabályt, ha nem akarsz udvariatlannak tűnni.


A nyár az esküvők időszaka, így ha te is hivatalos vagy egy lagziba, érdemes átnézned az alábbi listát. Nagyon sok kellemetlen pillanattól kímélheted meg magad, ha tisztában vagy azzal, hogy mit illik, és mit nem egy esküvőn.

5 illetlenség, amit gyakran elkövetnek egy esküvőn

1. Ne késs el!

Nincs jogod tönkretenni más nagy napját azzal, hogy udvariatlanul elkésel. A meghívón szereplő időponthoz képest legalább 20 perccel korábban érkezz a helyszínre, ha pedig mégis késnél, mert például dugóba kerültél, akkor vagy próbálj meg besurranni, vagy fogadd el, hogy lemaradsz az eseményről.

2. Ne legyél hanyag a ruhádat illetően

Tiszteld meg a párt azzal, hogy az alkalomhoz megfelelő ruhában érkezel. Ugyanakkor nem kell „túlöltöznöd” senkit, főleg nem a menyasszonyt: a fehér ruha szóba sem jöhet, válassz bármilyen más színt!

3. Ne panaszkodj a felszolgált ételre

Nem biztos, hogy az esküvői menü a te ízlésednek megfelelő lesz, de ne sértsd meg azzal a vendéglátóid, hogy érezteted velük, mennyire nem vagy elégedett. Az esemény a fontos, a közös étkezés csak egy mellékes tevékenység, és ne felejtsd el, hogy az ő költségük a megszervezése!

4. Ne hasonlítsd össze más rendezvényekkel az esküvőt

Ha te is menyasszony vagy, és folyton a saját nagy napodról beszélsz a barátnőd esküvőjén, akkor nem csodálkozhatsz, ha előbb-utóbb megsértődik. De az is nagyon érzéketlen, ha két barátnőd esküvője közül határozottan kijelented, hogy melyik tetszett jobban: garantált, hogy aki „alulmaradt”, sokáig neheztelni fog rád.

eskuvo-elle.hu
Forrás: Getty Images

5. Ne vigyél magaddal olyan embereket, akiket nem hívtak meg

Ha kaptál egy meghívót egy esküvőre, soha ne vedd evidensnek, hogy akárkit magaddal vihetsz. Ha a meghívó egy főre szól, és a partnered is veled tartana, kérdezz rá, hogy megteheted-e, de más ismerősöket sose hívj meg. Egyrészt a pár joga eldönteni, kivel szeretne ünnepelni, másrészt ők fizetik az eseményt, nem várhatod el, hogy a meghívottakon felül mást is vendégül lássanak.

via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves