Meleg napsütés, vízparti felfrissülés, egzotikus ízek: idén nyáron a kávézásban is az „eszképizmust” keressük. Az évszak kedvence egyértelműen a jeges változat, amit érdemes akár egy kis levendulával is megbolondítani.
A jegeskávé a forró nyarak elengedhetetlen kelléke. A frissítő italnak rengeteg változata létezik, hiszen az évszázadok során szinte minden kávékultúra a magáévá tette. A kávémesterek egyetértenek abban, hogy a tökéletes jegeskávé titka a frissítő aromákban rejlik, a jégre elkészített kávé ugyanis egész máshogy viselkedik, mint a hagyományos.
A Nespresso kávészakértői az elmúlt években végigkóstolták, tanulmányozták a világ leghíresebb jegeskávé-receptjeit, és ez alapján alkották meg a Barista Creations for Ice jegeskávé kollekcióját. Ezeket a blendeket kifejezetten úgy pörkölték és házasították össze, hogy a kávék frissítő aromái közvetlenül jégre elkészítve bontakozzanak ki legjobban.
„Mindig a jég legyen az első összetevő. A nagyobb méretű jégdarabok nem olvadnak el azonnal, és nem hígítják fel túlzottan a kávét. Édesítéshez szirupot javaslok, mert a hideg folyadékban nem oldódik olyan jól a cukor. A jég és a kávé aránya legyen kettő, de inkább három az egyhez” - foglalta össze Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete a legfontosabb alapszabályokat.
Az idő melegebbre fordultával a Nespresso újra bevezeti népszerű Original jegeskávé kapszuláit, a Barista Creations Freddo Delicato és a Freddo Intenso őrleményeket is, amelyek idén nyáron új csomagolásban, de a már jól ismert remek ízekkel érkeznek.
A Barista Creations Freddo Delicato egy világos pörkölésű kenyai Arabica, amelynek finom, enyhén gyümölcsös ízjegyei akkor érvényesülnek igazán, ha jégkockákra önjük az italt. Mellette ott a Barista Creations Freddo Intenso azok számára, akik a mélyebb, pörkölt ízeket keresik: a dél-amerikai Arabica és az indonéz Arabica blendje intenzív és izgalmas jegeskávét alkot, amelyek ízei jól illenek az évszakhoz.
Ráadásul mellettük egy új, izgalmas kávéval bővül a Nespresso Original és a nemrég bevezetett Vertuo rendszer jegeskávé-kollekciója. A vadonatúj Limited Edition Coconut Flavour over Ice azoknak készült, akik szívesen dobnák fel jegeskávéjukat egy kis kókuszos ízvilággal.
Élvezd Franciaország hangulatát ezzel a provence-i virágos- és citrusos kávélimonádéval, amely Freddo Delicato kávéból készült.
Készítsünk 40 ml eszpresszót 1 evőkanál friss vagy szárított levendulára, hagyjuk 2 percig kioldódni. Szűrjük át egy shakerbe, és adjunk hozzá 1 nagy (30 g) jégkockát. Zárjuk le a shakert, és erőteljesen rázzuk össze. Tegyünk 4 nagy jégkockát, és egy szelet citromot egy nagy üvegpohárba. Öntsünk bele 15 ml vaníliaszirupot és 10 ml friss citromlevet. Öntsünk bele 100 ml szénsavas vizet, és keverjük össze. Óvatosan öntsük a tetejére a hideg kávét, és díszítsük egy friss levendulaággal.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!