Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

CHRISTMAS MARKET

A világ legrégebbi karácsonyi vására, ami csak pár órányira van Magyarországtól

2023. december 02.

3 perc olvasás

Kovács Gréta

karácsony karácsonyi vásár advent Drezda utazás christmas
A világ legrégebbi karácsonyi vására, ami csak pár órányira van Magyarországtól
© Shutterstock

Egy kis ünnepi hangulatra vágysz? Vedd célba a világ egyik legszebb és legrégebbi karácsonyi vásárát, ami mindössze pár órányi autóútra található Magyarországtól! 


A karácsonyi vásárok meglátogatása elengedhetetlen programnak és téli szórakozásnak számít az ünnepi időszakban, ami miatt már nemcsak a fővárosokban, hanem a kisebb városokban és falvakban is rendeznek különböző jótékony célokat, helyi kézműves árusokat vagy akár városfejlesztő célokat támogató karácsonyi vásárokat. Az egyik ilyen híres karácsonyi vásár a drezdai adventi vásár, vagyis a Dresdner Striezelmarkt, ami már majdnem 600 (!) éves!

EZ A VILÁG LEGRÉGEBBI KARÁCSONYI VÁSÁRA, EGYSZERŰEN MESÉS!

A drezdai adventi vásár történelme egészen 1434-ig nyúlik vissza, amikor II. Frigyes szász választófejedelem és testvére, Zsigmond herceg engedélyezte a helyieknek, hogy szenteste karácsonyi vásárt rendezzenek. Ekkor, az arany középkorban főleg csak ételeket, húsokat és a híres német gyümölcskenyérnek, a Stollennek az elődjét árulták, mára azonban már mindenféle ajándékot, kézműves terméket, dekorációt, mézeskalácsot és persze, más ételt-italt is lehet vásárolni.

A drezdai adventi vásáron azonban nem minden a vásárlásról szól: a városvezetés rendkívül színes programokkal és fellépésekkel, komoly- és könnyűzenei előadásokkal, mesés fényjátékokkal és kivilágított ünnepi dekorációval csábítja ide az embereket. A vásár maga már olyan kultikummá vált, hogy Németország 3 legjobb és a világ legnépszerűbb karácsonyi látványosságai között tartják számon – épp ezért, idén majd egy hónapon keresztül lehet majd látogatni, egészen szentestéig.  

EZT A VILÁGHÍRŰ KARÁCSONYI VÁSÁRT MINDENKINEK KELL EGYSZER

Bár Németország nincs olyan közel, Budapestről autóval kb. 6-7 óra alatt oda lehet érni, ami nem olyan rossz, tekintve, hogy a világ legrégebbi karácsonyi vásáráról van szó, ahová mások napokat utaznak és órákat repülnek azért, hogy életükben legalább egyszer lássák. Ezt a vásárt pedig mindenkinek ajánlott legalább egyszer látni, mert felejthetetlen élményt nyújt!

Az autós utazásokat nem neked találták ki? Busszal is megoldható a dolog, hiszen közvetlen éjszakai járatok is indulnak a budapesti pályaudvarokról, amiknek köszönhetően már akár reggel 8-kor is felfedezheted Drezda városát. Vonattal kicsit hosszabb a dolog (9 óra 30 perc), de ez is követlen járat, ráadásul reggel indul és pont a karácsonyi vásározás közelében, 17 órakor érkezik meg Drezdába.  Bárhogyan is dönts, az biztos, hogy a drezdai karácsonyi vásárt megéri felfedezned!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves