Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Akupresszúra

2 perc alatt mély álomba merülsz, ha ezt a pontot masszírozod a testeden

2022. augusztus 29.

2 perc olvasás

ELLE

álmatlanság alvás nyugodt alvás pihentető alvás stresszoldás akupresszúra
2 perc alatt mély álomba merülsz, ha ezt a pontot masszírozod a testeden
© Unsplash/We Vibe

Pofonegyszerű trükk lehet a segítségedre abban, hogy végre kialudd magad. Mutatjuk, hogyan csináld!


Ha valaha akár csak egyszer is forgolódtál már álmatlanul az ágyadban, akkor pontosan tudod, milyen idegőrlő az, amikor kimerült vagy, mégsem tudsz rendesen aludni. A stressz és a szorongás rendkívül rossz hatással van a nyugodt éjszakai alvásra, de létezik egy pofonegyszerű trükk, amivel pár perc alatt megszabadulhatsz tőlük és végre mély álomba merülhetsz.

A szív meridián 7-es pontot a kínai hagyományos medicinában „shen men” néven ismerik, és gyakori akupresszúrás pont, amit kifejezetten az elme nyugtatására használnak.

Ez a pont ismert forrása a túlzott szorongásnak és aggodalomnak, ezért a dörzsölésével és nyomásával serkenthetjük az itt felgyülemlett stressz távozását. Végső soron pedig a feszültség oldásával a nyugodt és pihentető alvást is elősegíthetjük.

A szív meridián 7-es pont a csuklód belső felén, közvetlenül a tenyered külső széle alatt található. Nincs más dolgod, mint kitapasztalni, hogy merre van a shen men pont, és lefekvés után 2 percig masszírozni.

A hatás nem marad el: az akupresszúrás pont ingerlése segít csökkenteni az álmatlanságot, az ingerlékenységet, sőt még a mellkasi fájdalmak enyhítésében is hatásos lehet.

Így csináld:

Feküdj le kényelmesen az ágyadba. Lehetsz hason, háton vagy akár oldalt is, a lényeg, hogy egyszerűen hozzáférj a csuklódhoz.

Tapintsd ki a csuklódon a szív meridián 7-es pontot, és kezdd el finoman masszírozni. 30-60 másodperc után válts kezet, és a másik oldalt is masszírozd ugyanennyi ideig. Masszázs közben érezim fogd, ahogy egyre inkább megnyugszol, elernyedsz és a tested felkészül az alvásra. Hagyd, hogy a felgyülemlett stressz és szorongás elillanjon, és add át magad a pihenésnek!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves