Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Terápia

Hatalmas áttörés: az akupunktúra segít a PCOS betegeknek

2022. július 29.

2 perc olvasás

ELLE

női egészség teherbeesés PCOS policisztás ovárium szindróma fogantatás akupunktúra
Hatalmas áttörés: az akupunktúra segít a PCOS betegeknek
© Pexels

Az életmódbeli változtatásokon túl sokat segíthet a policisztás ovárium szindrómával küzdők állapotán az akupunktúra, különösen akkor, ha kisbabát szeretnének.


A fogamzókorban lévő nők 7-15%-a küzd a policisztás ovárium szindrómával, rövidebb nevén PCOS-sel, amire a leggyakrabban a sikertelen fogantatás miatt derül fény.

Emellett számos egyéb, a mindennapokat megnehezítő tünet hívhatja fel a figyelmet a bajra, többek közt az indokolatlan hízás és a nagyon nehezen beinduló fogyás, a fokozott, férfias szőrnövekedés az arcon és a test egyéb tájain, a hajhullás, a rendszertelen menstruáció vagy a pattanásos bőr.

Maga a PCOS egyelőre nem gyógyítható, ám a megfelelő életmóddal jól karban tartható. Az étkezési szokások átalakítása, valamint a rendszeres testmozgás mellett úgy tűnik, ennek egy harmadik alappillére lehet az akupunktúra.

Javítja a PCOS-es nők gyerekvállalási esélyeit az akupunktúra

A policisztás ovárium szindróma esetében az összetett probléma egyik jelentős részét az adja, hogy a női szervezetben felborul a hormonháztartás, és túlsúlyba kerülnek a férfi hormonok, főként a tesztoszteron.

Az akupunktúra épp ebben tud segíteni, mivel bizonyítottan képes csökkenteni a tesztoszteron-szintet, ezzel hozzájárul a menstruációs ciklus normalizálódásához és az egészséges peteérés kialakulásához.

A legújabb kutatások is alátámasztották, hogy heti két alkalom akupunktúrás kezelés rendszeres testmozgással kombinálva segít kordában tartani a PCOS tüneteit. A kis tűvel végzett kezelés sok nőnél fokozza a termékenységet, így jelentősen növeli a természetes úton való teherbeesés esélyeit a policisztás ovárium szindrómával küzdő nők esetében.

De arra is fény derült, hogy az akupunktúra a mesterséges megtermékenyítést választó nőknél is hatásos, a beültetés előtti 3 hónapban végzett kezelések javíthatják a mesterséges megtermékenyítő kezelés sikerét.

Természetesen nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mint minden alternatív medicina esetében, úgy az akupunktúra kipróbálása előtt is mindenképp szükséges egyeztetni a kezelőorvossal!

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves