Az ELLE összegyűjtötte Budapest 7 legizgalmasabb újdonságát, ahol a török natúr boroktól a koreai-magyar street food különlegességein át az időutazós fine diningig minden ízvilágot megtalálsz. Készülj fel egy izgalmakkal teli, változatos felfedezőútra, amely garantáltan feldobja a nyári estéket!
Az összes gasztroújdonságot érdemes felkeresni, ha a fővárosban jársz.
A belváros szívében, a Paulay Ede utcában nyílt meg a Pebbles, ahol az Égei-tenger nyugalma találkozik a natúr borok iránti szenvedéllyel. A gyertyafényes, otthonos enteriőrben olyan érzésünk támad, mintha egy tengerparti vacsorára érkeztünk volna: az ételek középpontjában a hagyományos török konyha áll, amelyek friss, szezonális alapanyagokból, kreatív tálalásban. Az asztaltársasággal megosztható fogások és a különleges ízkombinációk mellett figyelmet kapnak a kisüzemi termelőktől származó alapanyagok, valamint a házi kombucha és vízikefir is. A Pebbles csapata személyes történetekből, gyerekkori ízekből és vendégszeretetből építkezik – minden tányér egy újraálmodott emlék. A hely egyedi hangulata beszélgetéseket indít, közösséget teremt és lelassítja az időt. Ha valami őszintére, különlegesre és bensőségesre vágysz, a Pebbles jó választás lehet.
A Deák tér közelében található Eggdrop Project a koreai street food egyik legkedveltebb fogását, az eggdrop szendvicset értelmezi újra, koreai és magyar hatásokkal. A klasszikus briós helyett saját fejlesztésű buttermilk breadet használnak, amit a Marmorstein pékség süt kifejezetten nekik, amely egy puha, tejben gazdag, enyhén édeskés kenyérfélét takar. A tojás minden formában visszaköszön: selymes rántottaként, tükörtojásként vagy krémként kerül a szendvicsekbe, csakis szabadtartású tyúkok tojásaiból.
A marhahúsos verzió hajszálvékony bélszíncsíkokat, házi pikáns kimchit és tojássárga-krémet rejt; a lazacosban wasabis majonéz és ropogós kapribogyó ad füstös-friss kontrasztot. A császárhúsos szendvics japán tojássalátával és savanyított lila hagymával készül, míg a torikatsu verzióban ropogós rántott csirkemell és szezámos káposztasaláta található. Köretként tater tots és házi kimchi is kérhető. A titkos szószok, a nyitott konyha, a házi szörpök, a kombucha és jeges matcha italok mind hozzájárulnak az élményhez – ez a hely ideális választás, ha izgalmas, újragondolt comfort foodra vágysz.
Budapest belvárosában a Mattarello új szintre emeli a croissant élményét, amely az első fine dining ihlette croissant brunch-étterem itthon. Az izraeli séf, Adi Peretz és csapata, Ella Wainberg cukrász és Benny Kurower séf segítségével újraértelmezik a leveles tészta fogalmát, ahol a croissant nem csak péksütemény, hanem egy izgalmas, kulináris kiindulópont. A friss, prémium alapanyagokból összeállított szezonális menü merész ízeket és textúrákat kínál. A hangulatot pedig a Storiz építészduó által tervezett letisztult, mégis családias tér és Senteski Boldizsár kortárs művészeti alkotásai teszik teljessé. A Mattarello péksége gyors, minőségi reggelivel várja a belvárosi rohanókat az elviteles részen, míg a saját specialty kávékeverékük a 42coffee jóvoltából a legjobb espresso élményt garantálja.
Nádudvari Martin séf közel egy évtizede álmodta meg saját ramen éttermét, most pedig valóra vált: a pár hónapja megnyílt a YÜME a Baross utca 85. alatt, a Patyolat ikonikus terében. A laza, modern ramenkultúra áll a koncepció középpontjában, ahol a kiváló étel, kellemes ital és a jó zene adja a hangulatot – vasalt szakácskabát helyett deszkás életérzéssel. Az étlapon négy fő ramen szerepel: a klasszikus tokiói shoyu, egy gombás verzió, a tartalmas tonkotsu, valamint a hazai konyhára kikacsintó csirkepaprikás udon. Kiegészítésként szezonalitáson alapuló snackek is helyet kaptak, például marhafarok velőscsonttal, szarvasgombás krokett vagy a miso padlizsán. A fermentált házi savanyúságokat és a mochikat se hagyjuk ki, ha arra járunk.
Az ONYX idén márciusában nyitotta meg kapuit Budapesten egy formabontó, immerzív fine dining koncepcióval, amely új dimenzióba helyezi a gasztronómiai élményt. Kelet-Közép-Európa első két Michelin-csillagos étterme újragondolt formában tér vissza, és az ÆTHER élményen keresztül hívja a vendégeket egy különleges utazásra. A 11 fogásos menü az 1700-as évektől a távoli jövőbe, egészen a 3000-es évekig kalauzol, ahol a tudományos fantasztikum és a múlt hagyományai egyesülnek.
A menüben olyan fogások szerepelnek, mint az 1765-ös zöldség erőleves árpa ropogóssal és sült zeller-hollandival, a 1969-es „Űrverseny” süllőből, füstölt hallevessel és bodzakaprival, vagy a 2094-es „Szingularitás” zab tempeh, élesztős mogyorókrémmel és rózsával. Ezek az ízek láncszerűen fűződnek fel egy történeti szálra, amely a mélyalkalmazkodás gondolatát közvetíti, felkészítve a jövő kihívásaira.
Az egyedi atmoszférát a hazai designerek és művészek által megalkotott tér, a fény- és hanginstallációk, valamint a közösségi asztal teremti meg, ahol az ismeretlenekből ismerősök születnek. Az ONYX konyháját egy négyfős séfcsapat vezeti, akik a demokrácia és együttműködés jegyében alkotnak, így az étterem nem csupán gasztronómiai helyszín, hanem a közösség és az innováció élő laboratóriuma, amely a jövő éttermének lehetőségét mutatja meg.
A budapesti Nightingale by Beefbar mostantól Le Petit Beefbar néven folytatja, ezzel csatlakozva a világszerte ismert, francia ihletésű étteremlánchoz. A Drechsler-palota terei új kulináris fejezetet nyitnak, miközben a jól ismert minőség változatlan marad. A megújult étlapon továbbra is szerepelnek a klasszikus Beefbar-fogások, mint a steak sült krumplival vagy az angus ribeye, de izgalmas újdonságokkal is bővült a kínálat: borjúhúsos quesadilla, lángos paprikás szalámival, ropogós croquett mustárral, vagy a karamellás-csokoládés desszert. Napközben üzleti menü, este meghitt vacsora – különböző alkalmakra két külön hangulatú tér közül is választhatunk. Az elegáns főétterem vagy a mozgalmasabb, utcafronti bisztró egyaránt stílusos gasztroélményt kínál, az Operával szemben.
Ha igazán jó kenyeret keresel Budapesten, a Pipacs Pékség neve évek óta garancia a minőségre. A legendás pékség új belvárosi egysége a jól ismert minőséget hozza el egy barátságos, letisztult térbe: kovászos kenyerek (pl. céklás, olívás), croissant-ok, briósok, kakaós csigák, szezonális péksütemények sorakoznak a pultban, mind a gondos alapanyag-választás és figyelmes technológia eredményei. A kínálat gerincét továbbra is a saját kovász adja, amitől a kenyerek nemcsak ízgazdagok, de jól is bírják az időt. A KisPipacs nemcsak elvitelre ideális, de reggelizni vagy egy délutáni kávé mellé is ideális: a választékhoz tartozik például mini szendvics, belga gofri, aranygaluskás croffin vagy préselt levek és kávé is. Nem akar több lenni, mint ami – csak nagyon jó lenni abban, amit csinál.
A Pipacs Pékség alapítói évekig keresték a tökéletes kenyér titkát, míg végül saját kovászba fogtak és elkezdték a pékséget. Szenvedélyesen hisznek a hagyományos, természetes technológiákban és a minőségi alapanyagokban, amelyekből nemcsak finom, de valóban egészséges kenyereket sütnek. Az újabb, belvárosi pékséget három törzsvásárló álmodta meg (Kovács Barbara és lányai Lili, Füzike), akik éveken át ragaszkodtak a Pipacs kenyereihez – íz, eltarthatóság és tiszta összetevők miatt –, míg végül egy belső megérzés és egy hangulatos üzlethelyiség hívására összeálltak, és megnyitották a saját kis boltjukat.
Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!