Webshop
KERESÉS AZ ELLE CIKKEI KÖZÖTT

Írd be a keresett kifejezést (Min. 3 karakter)

Karrier

3 szokás, ami mindenkit sikeressé tesz a munkahelyén

2024. június 24.

2 perc olvasás

ELLE

karrier munkahely siker
3 szokás, ami mindenkit sikeressé tesz a munkahelyén
© Shutterstock

Ezek a szokások lehetnek a siker titkai egy munkahelyen. 


Mindenki célja, hogy egy olyan munkahelyet találjon, ahol jól érzi magát, sikerül beilleszkednie, de közben a karrierje is figyelmet kap. Most azonban eláruljuk, mik azok a szokások, amit a munkáltatók értékelnek, és bizony nagyot nőnek a szemükben a munkavállalók, ha bizonyos tulajdonságokkal rendelkeznek.

Felszólalás a meetingeken 

Sokan nem gondolják, milyen fontos szokás lehet ez, sőt vannak, akik szerint idegesítő, ha valaki túl sokat beszél egy meetingen. A mérték megtalálása fontos, de semmiképp sem az a legjobb megoldás, ha minden egyes megbeszélés alkalmával próbálunk eltűnni, valamint reménykedni, hogy sosem szólítanak fel minket. Egy magasabb létszámú meetingen is jó pont lehet, ha valaki nem fél megszólalni, hiszen mások szemébe magabiztosnak tűnhet. 

 Teljes figyelmet szentelnek az embereknek

A beszéd mellett azonban a hallgatás az egyik legfontosabb képesség, amelyet a munkáltatók a potenciális és jelenlegi alkalmazottaknál keresnek, és ez összefügg a vezetői képességgel. Ha osztatlan figyelmet szentelsz az embereknek, segítesz nekik motiváltnak és energikusnak érezni magukat, és megmutatod nekik, hogy érdekelnek a gondolataik és a véleményük, az sokkal erőteljesebb, mint gondolnád.

Nem hasonlítják magukat másokhoz 

Az irigység és a féltékenység sajnos a legtöbb munkahelyen is jelen van, ám az igazán sikeresek nem sajnálják másoktól a jót. A kollégákkal való áskálódás helyett sokkal jobb érveket hozhatsz fel a vállalaton belüli előrelépéshez, ha arra koncentrálsz, hogy mit értél el és mit tudnál folytatni az új szerepkörödben. A felettesek szemében sem jó pont, ha valakin azt látják, hogy állandóan verseng a munkatársaival.

Via

Figyelem

Az általad megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot!

Még nem múltam el 18 éves