Quantcast

BEAUTY NEWS

Megérkezett a robotmanikűr! Vajon felválthatja a hagyományosat?

Megérkezett a robotmanikűr! Vajon felválthatja a hagyományosat?
© clockwork.com

Önkiszolgáló pénztárak, magától parkoló autók – csak idő kérdése volt, hogy az okos technológia mikor szivárog be a szépségiparba is. Ez is megtörtént, megjelent a robotmanikűr.

A technikai vívmányoknak köszönhetően ma már vásárolhatunk online, tesztelhetjük szépség applikáción keresztül, hogyan áll egy új hajszín vagy egy új smink. Csak kapkodjuk a fejünket, hová fejlődik a világ, mi jöhet még? Itt van most egy izgalmas szolgáltatás, ami igen csak foglalkoztatja a szépségtrendek követőit. San Franciscóban megjelent a Clockwork, a robotmanikűr. De vajon helyettesíthető ez a hagyományossal?

Manikűr percek alatt

A szakemberek szerint ennek az új technológiának a bevezetése egyáltalán nem meglepő. A pandémia miatt megváltozott a világ és sokan az „érintésmentes” dolgokat részesítik előnyben. Talán ezért is van jövője a robotmanikűrnek. A másik pozitívuma a gyorsaság, kevesebb, mint 10 perc alatt elkészül egy precíz lakkozás. Ez jól hangzik. Van azonban hátránya is: reszelést, formázást nem tud, illetve csak egyszínű lakkozást végez.

A robotmanikűr felváltja a hagyományosat?

A Clockwork megálmodóinak nem az volt a célja, hogy helyettesítsék a manikűrösöket. A technológia hihetetlen dolog, de soha nem tudja felvenni a versenyt a mindennapi életünk fontos részeivel: az emberi kapcsolattal és interakcióval. A szalonokban történő lépések a lelkünkre is hatnak: kézmasszázs, egy finom illatú, meleg törölköző érintése, egy jó beszélgetés a körmösünkkel, mind-mind kellemes perceket nyújt. A robot nem tud divatos dizájnokat sem készíteni, csak egyszínű lakkozást végez. A két szolgáltatás nem zárja ki egymást, nagyon is megfér egymás mellett. Amikor művészi körmökre és kényeztetésre vágyunk, szalonokba megyünk, ha a gyors manikűr a cél, erre a robot is alkalmas.

Via

A manikűr mellett a hajunk ápolásáráról se feledkezzünk el: 

5 tipp, hogy hajunk 40 felett is egészséges legyen 

8 tipp, amivel garantáltan gyorsabban nő a hajad

Különleges energiabomba a hajadnak