Quantcast

Profi tippek

Találd meg a bőrszínedhez illő pirosítót!

A jól megválasztott arcpirosító az arcbőrt egészségessé, élénkké, éterivé változtatja egyetlen ecsetvonással.

Ugyanúgy, mint az alapozó és a korrektor esetében, a bőr tónusának fontos szerepe van a tökéletes arcpirosító kiválasztásában is. Lényeges ugyanakkor az is, hogy figyelembe vegyük a textúrát és a finist, nem beszélve a bőrtípusról.  Pattanásos vagy egyenetlen a bőrfelszíned? Nem szívesen mondjuk ezt, de muszáj: felejtsd el a csillogó textúrát!

 Ha minden alkalommal a sztenderd babarózsaszín pirosítóval felvértezve távozol a drogériából, mindenképpen érdemes elolvasnod az alábbiakat.

világos árnyalatú bőrre

Ha hamar leégsz a napon, azaz porcelán bőröd van, talán azt gondolod, hogy egyetlen választásod van: a halvány rózsaszín. Ez azonban nem így van - egész sor pirosító vár rád, aszerint, hogy milyen hatást szeretnél elérni. A barack és a rózsaszín jó választás, ha a kifinomult megjelenés a cél. De egy hangsúlyosabb sminkhez a világos korall és az áttetsző szilva (a hangsúly az áttetszőn van!) árnyalat is remekül mutat. Kerüld a meleg színeket, mert az arcszínedet fakóvá tehetik.

közepes árnyalatú bőrre

Télen alapból világos a bőröd, de nyáron könnyen lebarnulsz - ha ebbe a kategóriába tartozol, a legtöbb árnyalatból válogathatsz. Ezért számodra a legjobb befektetés egy pirosító paletta, amelynek segítségével minden évszakban hozzáigazíthatod a sminkedet a bőrödhöz. Télen a melegebb színárnyalatok kölcsönöznek melegséget a bőrödnek, nyáron az üde, hideg árnyalatok adnak friss megjelenést. Hangulatodtól függően váltogathatod a különféle textúrákat is.

sötét, aranybarna bőrárnyalathoz

Télen is megmarad az alapszíned, nyáron pedig irigylésre méltó bronzbarna színt tudsz szerezni. Bőröd az arany (sárgás) tónus miatt néha fakó hatást kelt, tehát a pirosító kulcsfontosságú a felvidításához. Ha magadra ismersz, a te színeid a narancsos és barack árnyalatok. Ezek a színek felélénkítik, ragyogást varázsolnak az arcra, de ha valami különlegesre vágysz, használj élénk rózsaszínt.

Pirosító helyett egy réz vagy bronz árnyalatú bronzosítót is bevethetsz, ami szépen harmonizál az aranybarna bőrrel.

sötét, rózsás barna bőrárnyalathoz

Télen is jó színed van, nyáron pedig egyenesen csokibarna vagy. Ha kipirulsz, a rózsás szín az orcáidon még a nyári bőrszíneden is átüt. Bár a rózsaszínek mutatósak a sötét bőrödön, messziről látszik, hogy ki vagy sminkelve. Ha természetesebb pírra vágysz, válassz meleg alaptónusú pirosítót, ami szépen kiemeli a bőrszíned. Sötét korall, sötét piros és mély mályva a legjobb választás számodra.

 

A pirosító állagának kiválasztásánál vegyük figyelembe a bőrtípusunkat is!

Zsíros bőr, tág pórusok

A zsíros tendenciájú, tág pórusú bőrtípusokon legjobban a púderes matt pirosítók működnek. Ha gyulladásra, aknéra hajlamos a bőröd, válassz természetes összetételű, ásványi alapú pirosítót.

 

 

Normál-száraz bőr

Bármilyen textúrát használhatsz, de ha az üde, harmatos finisre vágysz, válassz hidratáló krémes vagy szérum alapú pirosítót vagy folyékonyt „tintet”. Erősebb színhatást a púderes állagokkal tudsz elérni.